Ισπανία – Γερμανία 1-1: Δεν (χ)αλάστηκε κανείς

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Ισπανία και Γερμανία στο ντέρμπι του 5ου ομίλου, με τους Γερμανούς να θέλουν μόνο νίκη κόντρα στη Κόστα Ρίκα.

Δυνατά μπήκαν στο ματς οι Ισπανοί, έχοντας δοκάρι μόλις στο 7ο λεπτό.  Ο Όλμο έπιασε τρομερό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Νόιερ και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν να πιέζουν ψηλά, ώστε να σπάσουν το passing game των Ισπανών, κάτι το οποίο περιόρισε τους τυπικά γηπεδούχους. Στο 25’ ήταν η σειρά της Γερμανίας να απειλήσει με το σουτ του Γκνάμπρι να περνάει εκτός, αφού προηγήθηκε λάθος του Σιμόν.  Παρόμοιο λάθος του Νόιερ, δύο λεπτά μετά έφερε σε θέση βολής τον Τόρες, το σουτ του οποίου βρήκε στα πόδια αμυντικών και κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Γερμανίας. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Ρούντιγκερ σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη οι Γερμανία μπήκε καλύτερα και στο 56ο λεπτό παραλίγο να γίνει η ζημιά. Οι Γερμανοί έκλεψαν τη μπάλα, ο Γκιντογκάν έδωσε στον Κίμιχ, το σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Ισπανών.   Κόντρα στην ροή του αγώνα η Ισπανία ήταν αυτή που προηγήθηκε με το Άλβαρο Μοράτα στο 62, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα.  Αναγκάστηκε να πιέσει περισσότερο η ομάδα του Φλικ, και στο 73’ έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Μουσιάλα στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Σιμόν.  Τελικά, η ισοφάριση ήρθε για τη γερμανική ομάδα στο 83΄ με το βολέ του Φούλκρουγκ, ο οποίος επίσης είχε περάσει αλλαγή στο 70΄ και με το γκολ που πέτυχε κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Ισπανία – Γερμανία 1-1

Σκόρερ:  Μοράτα (62’)/ Φουλκρουγκ (83’)

Κίτρινες:  Μπουσκέτς (44’)/ Κέρερ (38’), Γκορέτσκα (58’) Κίμιχ (60’)

Διαιτητής:  Ντάνι Μακέλι

Ισπανία (4-3-3, Λουίς Ενρίκε): Σιμόν,- Άλμπα (Μπαλντέ 82’), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ,-  Μπούσκετς, Γκάβι (Γουίλιαμς 66’), Πέδρι,-  Όλμο, Φεράν (Μοράτα 54’), Ασένσιο (Κόκε 66’)

Γερμανία (4-2-3-1, Χανς Φλικ): Νόιερ,- Κέρερ (Κλόστερμαν 70’), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ(Σλότερμπεκ 87’),- Κίμιχ, Γκορέτσκα,- Γκνάμπρι(Χόφμαν 85’), Μίλερ (Φουλκρουγκ 70’), Γκιντογκάν (Σανέ 70’), – Μουσιάλα