Καταγγελίες των Άγγλων για τον κλιματισμό στο ματς με τις ΗΠΑ

Χωρίς κλιματισμό έγινε το παιχνίδι της Αγγλίας απέναντι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

Αγγλία και ΗΠΑ έμειναν στο 0-0 για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ, στο «Al Bayt Stadium». Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης από τη Μεγάλη Βρετανία ισχυρίζονται πως ο κλιματισμός σταμάτησε να λειτουργεί μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Daily Mail» ο κλιματισμός στο στάδιο «Al Bayt» όπου διεξήχθη το παιχνίδι της Αγγλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες (0-0) απενεργοποιήθηκε μία ώρα πριν από την σέντρα μετά από αίτημα του διευθυντή επιχειρήσεων της FIFA. Πάντως, οι ιθύνοντες της FIFA ισχυρίζονται πως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τον κλιματισμό του γηπέδου.

Σε μερικά από τα μεταγενέστερα παιχνίδια, ο κλιματισμός έκλεισε επίσης μια ώρα πριν από την σέντρα. Η FIFA δεν παρείχε στην Daily Mail, τα ακριβή στοιχεία ελέγχου των καιρικών συνθηκών -τη θερμοκρασία wet Bulb όπως ονομάζεται- η οποία συνδυάζει τη ζέστη, την υγρασία και άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γωνίας του ήλιου και της ταχύτητας του ανέμου και η οποία χρησιμοποιήθηκε στη Βραζιλία για τον καθορισμό των cooling breaks.

Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση τροποποιείται κατά περίπτωση, με τους αγώνες στις 13:00 και στις 16:00 τοπική ώρα να κινδυνεύουν περισσότερο από υπερθέρμανση.