Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Κοντά στην πρόκριση οι Πολωνοί

Παρότι δυσκολεύτηκε για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, η Πολωνία ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαουδικής Αραβίας και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση.

Στο “Education City Stadium” του Αλ Ραγιάν, η Πολωνία πήρε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ με το 2-0 επί της Σαουδικής Αραβίας. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους Σαουδάραβες, δύο δοκάρια για τους “αετούς”. Πρώτο γκολ και για τον Λεβαντόφσκι σε Μουντιάλ.

Το ματς

Η Σαουδική Αραβία μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία, έχοντας αρκετή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της χάρη στη νίκη της πρεμιέρας επί της Αργεντινής. Η πίεση της ασιατικής ομάδας δεν απέδωσε καρπούς, καθώς κόντρα στη ροή του αγώνα η Πολωνία πήρε το προβάδισμα. Ο Λεβαντόφσκι επιχείρησε αποτυχημένα να νικήσει τον τερματοφύλακα, όμως όταν του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία γύρισε την μπάλα στον Ζιελίνσκι που άνοιξε το σκορ στο 39′. Σημαντικότερη στιγμή για την Σαουδική Αραβία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής Σαμπάιο υπέδειξε πέναλτι με τη χρήση VAR, έπειτα από μαρκάρισμα του Μπιέλικ στον Αλ Σεχρί. Ο Αλ Νταουσάρι νικήθηκε από τον Σέζνι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να αποκρούει και την επαναφορά του Αλ Μπρεΐκ με εντυπωσιακό τρόπο.

Με παρόμοιο τρόπο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Σαουδάραβες είχαν την μπάλα στα πόδια τους και δημιουργούσαν ευκαιρίες, με την Πολωνία να ψάχνει το γκολ μέσω αντεπιθέσεων. Μεγάλη ευκαιρία για την Σαουδική Αραβία σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, με τον Σέζνι να νικά τον Αλ Νταουσάρι στο 55′. Οι Πολωνοί απάντησαν στο 63′ με δοκάρι από κεφαλιά του Μίλικ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Φρανκόφσκι από τα αριστερά. Τρία λεπτά μετά, η ευρωπαϊκή ομάδα είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Λεβαντόφσκι. Τελικά, ο άσος της Μπαρτσελόνα κατάφερε να σκοράρει νικώντας τον Αλ Οβαΐς στο 82′ για να “σφραγίσει” τη νίκη της Πολωνίας, αφού εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Αλ Αμρί. Αυτό ήταν το πρώτο πολυπόθητο γκολ για τον Λεβαντόφσκι σε Μουντιάλ, με τον 34χρονο στράικερ να ξεσπά σε κλάματα στους πανηγυρισμούς. Μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο προσωπικό τέρμα, όταν έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, ο οποίος όμως απέκρουσε το σκαφτό τελείωμα του Λεβαντόφσκι. Παρότι είχαν διπλάσιες τελικές (16 έναντι 8), οι παίκτες του Ερβέ Ρενάρ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό Μουντιάλ. Από την άλλη, η Πολωνία πανηγύρισε το τρίποντο και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου, με την αναμέτρηση μεταξύ Αργεντινής και Μεξικό να εκκρεμεί.

Η ταυτότητα του αγώνα

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0

Σκόρερ: Ζιελίνσκι (39’), Λεβαντόφσκι (82’)

Κίτρινες: Κίβιορ, Κας, Μίλικ / Αλ Μαλκί, Αλ Αμρί

Διαιτητής: Γουίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία)

Πολωνία (4-2-3-1, Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι – Μπιέλικ, Κριχόβιακ – Ζιελίνσκι (63’ Καμίνσκι), Μίλικ (71’ Πιόντεκ), Φρανκόφσκι – Λεβαντόφσκι

Σαουδική Αραβία (4-3-3, Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οβαΐς – Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπολεάχι, Αλ Μπρεΐκ (65’ Αλ Γκανάμ) – Αλ Ναζεΐ (46’ Αλ Αμπέντ, 90’+5′ Μπαχεμπρί), Αλ Μαλκί (85’ Αλ Ομπούντ), Κανόν – Αλ Μπουραϊκάν, Σ. Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (85’ Ν. Αλ Νταουσάρι)