Αγγλία – ΗΠΑ 0-0: Όλα στο… μηδέν

Αγγλία και Αμερική ήρθαν ισόπαλες με 0-0 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της σημερινής ημέρας. Άντεξαν οι Αμερικάνοι, έμπλεξαν οι Άγγλοι.

Αγγλία και Αμερική ήρθαν ισόπαλες με 0-0 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της σημερινής ημέρας. Η ομάδα του Τζώρτζ Γκέραχελντ, πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που τις επιτρέπει να συνεχίζει να ονειρεύεται για την πρόκριση στα νοκ – άουτ. Λίγα πράγματα από τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκειτ που έβαλαν τους εαυτούς τους σε μπελάδες, όσο αφορά την πρώτη θέση.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε συντηρητική αντιμετώπιση και από τις δύο ομάδες. Η Αγγλία είχε στο δέκατο λεπτό μία καλή στιγμή με τον Χάρι Κέιν, ενώ δοκίμασε να γίνει απειλητική με στημένες φάσεις. Οι Αμερικάνοι ωστόσο έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, δύο φορές. Στο 25ο λεπτό ο Γουεά από πλεονεκτική θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Πούλισικ με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μάλιστα συνέχισαν να είναι απειλητικοί και συνέχισαν να κάνουν τακτικές επισκέψεις στην περιοχή του Πίκφορντ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μάουντ ωστόσο έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου όταν στο τελευταίο λεπτό, με σουτ απείλησε τον Τέρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η εξαιρετική τακτική προσέγγιση των Αμερικάνων κράταγε μακριά τους Άγγλους. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκειτ στερούνταν τόσο σε δημιουργία όσο και σε ανάπτυξη. Οι αλλαγές των προπονητών, έφεραν φρεσκάδα και καλύτερο ρυθμό αλλά ακόμα και έτσι κλασικές ευκαιρίες δεν είδαμε. Στο 87ο λεπτό ο Ράσφορντ προσπάθησε να πιάσει ένα ευθύβολο σουτ αλλά τελικά ήταν αρκετά αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Τέρνερ. Λίγο πριν το φινάλε, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σο, ο Χάρι Κέιν έπιασε ωραία κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τελικά οι Αμερικάνοι άντεξαν την πίεση, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό, ενώ οι Άγγλοι έμπλεξαν… στο θέμα της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Αγγλία – Η.Π.Α: 0-0

Διαιτητής: Χέσους Βαλενσουέλα (Βενεζουέλα)

Αγγλία (4-1-2-3, Γκάρεθ Σάουθγκειτ): Πίκφορντ – Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Τρίπιερ – Ράις – Μπέλιγχαμ (Χέντερσον) 68′, Μάουντ – Στέρλνιγκ (Ρασφόρντ 72′), Σάκα (Γκρίλις 72′), Κέιν.

ΗΠΑ: (4-1-2-3, Τζόρτζ Γκέραχελντ): Τέρνερ – Ριμ, Ζίμερμαν, Ντεστ (Μουρ 76′), Ρόμπινσον – Μούσα – Άνταμς, Μακένι (Άαρονσον 76′) – Γουεά (Ρέινα 82′), Πούλισικ, Ράιτ (Σάρτζεντ 82′).