Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1: Οι “οράνιε” έκλεψαν τον βαθμό, οι “τρικολόρ” τις εντυπώσεις

Συνέχισε τις κακές εμφανίσεις η Ολλανδία, πληρώνοντάς το αυτή τη φορά απέναντι στον ψυχωμένο Ισημερινό.

Η δεύτερη αγωνιστική έκλεισε για τον πρώτο όμιλο με την ισοπαλία μεταξύ Ολλανδίας και Εκουαδόρ, με σκορ 1-1. Άδικο αποτέλεσμα για τους Λατινοαμερικάνους που εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και άξιζαν μέχρι και τη νίκη, απέναντι στους απογοητευτικούς -για μια ακόμα φορά- “οράνιε”.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Ολλανδούς, καθώς στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα πήραν το προβάδισμα. Ο Χάκπο εκμεταλλεύτηκε πάσα του Κλάασεν και με άπιαστο σουτ στο 6′ νίκησε τον Γκαλίντεζ για το 1-0. Από τότε το σύνολο του Φαν Χάαλ παρουσιάστηκε εντελώς νωχελικό και φάνηκε να παίζει για να διατηρήσει το σκορ. Πρώτη απειλή από πλευράς του Εκουαδόρ στο 13′, όταν ο Βαλένσια σούταρε αλλά ο Φαν Ντάικ μπλόκαρε την προσπάθειά του. Ο 33χρονος στράικερ νικήθηκε κι από τον Νόπερτ στο 32′, με τον Ολλανδό τερματοφύλακα να του λέει “όχι” σε σουτ με το δεξί. Η ομάδα του Ισημερινού προειδοποίησε στο 45’+4′, με γκολ του Εστουπινιάν από φάση διαρκείας σε κόρνερ να ακυρώνεται, καθώς ο Πορόζο ήταν εκτεθειμένος και κρίθηκε πως επηρέαζε τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ολλανδία δεν άλλαξε κάτι, με το Εκουαδόρ να συνεχίζει να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 49′ ο Εστουπινιάν βρήκε χώρο μετά από λάθος στον χώρο του κέντρου και σούταρε, με τον Νόπερτ να αποκρούει ασθενώς και τον Βαλένσια να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. Ούτε το 1-1 φάνηκε να “ταρακουνάει” τους “οράνιε”, καθώς το Εκουαδόρ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Γκουστάβο Αλφάρο έχασαν διπλή ευκαιρία για την ανατροπή, όταν στο 59′ ο Βαλένσια σούταρε πάνω στον Φαν Ντάικ, με τον Πλάτα να σουτάρει στην επαναφορά και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι, καθώς ούτε οι αλλαγές του Φαν Χάαλ μπόρεσαν να βελτιώσουν την εικόνα της Ολλανδίας. Μοναδικό μελανό σημείο για την ομάδα του Εκουαδόρ ο τραυματισμός του Βαλένσια λίγο πριν τη λήξη, με τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ να αντικαθίσταται και να φεύγει με φορείο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1

Σκόρερ: Χάκπο (6’), / Βαλένσια (49’)

Κίτρινες: – / Μέντεζ

Διαιτητής: Μουσταφά Γκορμπάλ (Αλγερία)

Ολλανδία (5-3-2): Νόπερτ – Ντούμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ – Κοοπμάινερς (80’ Ντε Ρόον), Φ. Ντε Γιονγκ, Κλάασεν (69’ Μπέργκχαους) – Μπέργκβαϊν (46’ Ντεπάι), Χάκπο (79’ Βέγκχορστ)

Εκουαδόρ (5-4-1): Γκαλίντεζ – Πρεσιάδο, Πορόζο, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν – Πλάτα (90’ Ιμπάρα), Μέντεζ, Καϊσέδο, Εστράδα (74’ Σαρμιέντο) – Βαλένσια (90’ Ροντρίγκεζ)