Η Βραζιλία «πατάει» καλά, η Αργεντινή… παραπατάει…

Μουντιάλ

Ο Σταύρος Κουράκος παραθέτει τις σκέψεις του αλλά και μια πρόβλεψη μετά την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ.

Με  την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ έχουμε μια σημαντική εικόνα για το τι μπορούμε να περιμένουμε στην συνέχεια της διοργάνωσης, αν και η δεύτερη αγωνιστική θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η Βραζιλία που εκ των προτέρων έχει χριστεί ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, από τις στοιχηματικές εταιρίες και όχι μόνο, έδειξε την σταθερότητα που περιμέναμε, έχοντας να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους στον όμιλό της, παρουσιάζοντας όμως καλό πρόσωπο κόντρα στην Σερβία η οποία μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Έχει το καλύτερο ρόστερ, έχει το μομέντουμ και αν δεν πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης, λογικά θα πάει τρένο μέχρι τέλους.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Σε αντίθεση με την Βραζιλία, η Αργεντινή έχει πολλά προβλήματα να λύσει, όχι μόνο λόγω της ήττας στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία, αλλά και επειδή δείχνει να είναι μία ομάδα με πολλά προβλήματα, όχι μόνο αμυντικά, τα οποία τα περιμέναμε πάνω-κάτω, αλλά και από πλευράς επιθετικής ανάπτυξης. Ο Μέσι έχει πάνω του μεγάλο βάρος και δεν δείχνει να είναι σε κατάλληλη φόρμα για να το σηκώσει, με την σύγκριση με τον Μαραντόνα να έρχεται και πάλι στην επιφάνεια.

Εξαιρετική η εικόνα της Ισπανίας, η οποία δεν έχει να χάσει τίποτα στο Μουντιάλ όμως αυτό το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ, πιστεύω στην Γαλλία και στην παρέα του Εμπαπέ, θα το παλέψει ο Ρονάλντο με την Πορτογαλία, όμως δεν είναι για τους ημιτελικούς. Η Αγγλία έκανε καλό ξεκίνημα και περιμένουμε να δούμε την συνέχεια που θα έχει, περιμένοντας να πάει σίγουρα μέχρι τους «4», αντίθετα με την Γερμανία που δεν μπορεί να πάει πουθενά με αυτή την εικόνα που παρουσίασε. Να δούμε εάν η Ολλανδία μπορεί να αποτελέσει μία μίνι έκπληξη, αλλά και το Βέλγιο, που έκανε νωθρό ξεκίνημα αλλά πήρε τους βαθμούς.

Καθοριστικά ματς για την συνέχεια το σαββατιάτικο της Αργεντινής με το Μεξικό και το κυριακάτικο της Γερμανίας με την Ισπανία. Σε περίπτωση αποτυχημένου αποτελέσματος για τους δύο που βρίσκονται στα «σχοινιά» Αργεντινή και Γερμανία, θα τις αποχαιρετήσουμε πρόωρα.