Ελβετία – Καμερούν 1-0: Αγγαρεία για εμάς, νίκη οι Ελβετοί

Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό θέαμα, η Ελβετία κέρδισε το Καμερούν και πήρε το πρώτο τρίποντο του ομίλου, με σκόρερ τον Εμπολό.

 Νίκη στην πρεμιέρα τους στην διοργάνωση πήραν οι Ελβετοί, με γκολ του γεννηθέντα στο Καμερούν, Μπριλ Εμπολό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί, αφού δυσκολεύτηκαν στην δημιουργία ευκαιριών. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ελβετοί δεν έκανα ούτε μια ευκαιρία στην εστία στο πρώτο μέρος. Μάλιστα το Καμερούν ήταν αυτό που είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς στο δέκατο λεπτό, όταν ο Εμπουεμό νικήθηκε από τον Ζόμερ σε σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Τόκο Εκαμπί που πήρε το ριμπάουντ, αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 30’ ο Ελβετός γκολκίπερ πραγματοποίησε μια ακόμη δωτήρια επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε προσπάθεια του Χόνγκλα.

Ωστόσο στην επανάληψη, οι Ελβετοί βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους και τα αποτελέσματα ήταν πολύ γρήγορα. Μόλις στο 48’, άνοιξαν το σκορ με τον Εμπολό. Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά την Ελβετία και κυριάρχησε μέχρι το τέλος του αγώνα.  Στο 66′ σε μια φάση «καρμπόν» με το 1-0, ο Βίντμερ έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Βάργκας  να μην μπορεί να νικήσει τον Ονάνα, αφού ο Καμερουνέζος γκολκίπερ πραγματοποίησε καίρια επέμβαση.

Μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να βρει αντίδραση το Καμερούν και όπως ήταν αναμενόμενο με την εικόνα του αγώνα, η νίκη ήρθε για την Ελβετία.

Η ταυτότητα του αγώνα

Ελβετία – Καμερούν: 1-0

Σκόρερ: Εμπολό (48’)

Κίτρινες:  Φάι (36’)/Ελβέντι (64’), Ακάνζι (83’)

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο

Ελβετία (4-2-3-1, Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, – Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (Κομέρτ 90’), – Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (Οκαφόρ 72’), – Σο (Φράι 72’), Βάργκας (Ριντερ 81’), Εμπολό (Σεφέροβιτς 72’)

Καμερούν (4-3-3, Ριγκομπέρτ Σονγκ): Ονανά, – Φάι, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, – Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (Οντούα 68’),  – Εκαμπί (Εν Κουντού 74’), Εμπεουμό (Μούμι 81’), Τσούπο-Μοτίνγκ (Αμπουμπακάρ 74’)