Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Δυσκολεύτηκαν αλλά πήραν το τρίποντο οι Βέλγοι

Το Βέλγιο δεν είχε εύκολο βράδυ απέναντι στον Καναδά και κέρδισε δύσκολα 1-0 με το γκολ του Μπατσουαγί.

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε ο Καναδάς στον αγώνα και όχι το Βέλγιο, όπως περίμεναν όλοι. Η υψηλή πίεση των Καναδών δεν άφηναν τους Βέλγους να ξεκινήσουν την ανάπτυξή τους από την άμυνα και αναγκαστικά έπαιζαν με μακρινές μπαλιές. Με αυτό τον τρόπο όμως έβαλε το γκολ το Βέλγιο και πήγε με προβάδισμα στο ημίχρονο. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με τον Καναδάς έχανε τις φάσεις και το Βέλγιο να κρατάει το μηδέν και να παίρνει τη νίκη.

 Το ματς

Οι Καναδοί αιφνιδίασαν τους Βέλγους με την υψηλή πίεση που τους ασκούσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Έτσι ήρθε και πέναλτι στο 11’, το οποίο εκτέλεσε ο Ντέιβις αλλά ο Κουτρουά έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Το Βέλγιο έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Καναδά να χάνει τεράστιες ευκαιρίες με τα σουτ των Χάτσινσον στο 23’ και του Τζόνσον στο 30’. Όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μπατσουαγί πλάσαρε σωστά – ύστερα από μακρινή μπαλιά του Αλντερβάιρελντ- και έκανε το 1-0 για το Βέλγιο. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπουικάναν έχασε άλλη μια φάση εξ επαφής για τους Καναδούς για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σκηνικό. Οι Καναδοί μπήκαν δυναμικά για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ ο Ντέιβιντ πήρε εύκολα την κεφαλιά αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ. Έφτανε εύκολα στην περιοχή του Βελγίου, αλλά είτε πήγαινε άουτ η μπάλα είτε την μπλόκαρε ο Κουτρουά. Οι Βέλγοι από την μεριά τους μόλις κουράστηκαν οι παίκτες του Καναδά ανέβηκαν στο γήπεδο, έκαναν φάσεις αλλά χωρίς να ανησυχήσουν τον Μπόριαν. Έτσι το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος και το Βέλγιο να μπαίνει με το δεξί στο Μουντιάλ.

 

 Η ταυτότητα του αγώνα

Βέλγιο – Καναδάς 1-0

 Σκόρερ: Μπατσουαγί 44’

 Κίτρινες: Καράσκο 9’, Μενιέ 53’, Ονάνα 56’/ Ντέιβις 81’, Τζόνστον 83’

 Διαιτητής: Τζάννυ Σικάζουε (Ζάμπια)

ΒΕΛΓΙΟ (3-4-2-1, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά – Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν – Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (Ονάνα 46’), Καράσκο (Μενιέ 46’) – Ντε Μπρόινε, Αζάρ (Τρόσαρντ 62’) – Μπατσουαγί (Οπέντα 78’).

ΚΑΝΑΔΑΣ (3-4-2-1, Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν – Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ – Ντέιβις, Εουστάκιο (Οσόριο 81’), Χάτσινσον (Κονέ 58’), Λαρέα (Αντεκούγκμπε 74’)  -Χόιλετ (Λάριν 58’), Μπιουκάναν (Μιλάρ 81’) -Ντέιβιντ.