Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Στραβοπάτημα για τους Γερμανούς

Ήττα σόκ στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο γνώρισαν οι Γερμανοί, από τους Ιάπωνες οι οποίοι μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ακόμα μία έκπληξη σε αυτή την διοργάνωση διαδραματίστηκε πριν από λίγο. Μετά τους Αργεντίνους, την πάτησαν και οι Γερμανοί,  χάνοντας  με 1-2 από την Ιαπωνία στο πρώτο ματς του πέμπτου ομίλου.

Στο Khalifa Stadium οι Ιάπωνες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι Γερμανοί δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι σήμερα και στο τέλος «έκλεψαν» το ματς παίρνοντας μια σημαντική νίκη, βάζοντας φωτιά στον όμιλο. Μόλις στο 7ο λεπτό οι Ιάπωνες σκόραραν, όμως το τέρμα του Μαέντα ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Από εκεί και πέρα τις ευκαιρίες τις είχαν οι Γερμανοί, όπως η κεφαλιά  του Ρούντιγκερ,  το δυνατό σουτ του Κίμιχ και η προσπάθεια του Γκιντογάν. Το γκολ ήρθε στο 33ο λεπτό, με το πεναλτι που κέρδισε ο Ραούμ. Ο Γκιντογάν εκτέλεσε και ευστόχησε. Μάλιστα θα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια και με δύο γκολ διαφορά, όμως το γκολ του Χάβερτς ορθά δεν μέτρησε, έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Η υπεροχή της ομάδας του Φλικ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με αποκορύφωμα το 70’ και το 71, στο οποίο ο Γκόντα «είπε» όχι στις προσπάθειες των Χοφμαν, και Γνάμπρι. Η Ιάπωνες είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 73ο λεπτό, με τον Νόιερ να αποσοβεί το γκολ σε πλασέ του Ασάνο. Στο 75’ ήρθε η ισοφάριση και σε μια ολιγωρία στην άμυνα της Γερμανίας, ο Ντοάν πλάσαρε και έκανε το 1-1. Στο 83ο λεπτό, ο Ασάνο πήρε την μπάλα από κανονική θέση και από τα πλάγια νίκησε τον γκολκίπερ της Μπάγερν διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Στον εναπομείναντα χρόνο οι Γερμανοί προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με σπασμωδικές κινήσεις , όμως δεν το κατάφεραν και οι τρεις βαθμοί για την Ιαπωνία είναι γεγονός.

 

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γερμανία – Ιαπωνία:  1-2

Σκόρερ:  Γκιντογάν (33’),/  Ντοάν (75’), Ασάνο (83’)

Διαιτητής:  Ιβάν  Μπάρτον

Γερμανία (4-2-3-1 Χανς Φλικ): Νόιερ –Σούλε, Ρούντιγκερ, Σλοτεμπεκ,Ράουμ – Κίμιχ, Γκουντογκάν (Γκορέτσκα 67’)- Γνάμπρι (Μουκοκό 90’), Μουσιάλα(Γκέτσε 79), Μίλερ(Χοφμαν 67’) – Χάβερτς (Φιούλκρουγκ 79’)

Ιαπωνία (4-2-3-1 Χατζίμε Μοριγιάσου):  Γκόντα, –  Ιτακούρα, Ναγκατόμο΄(Μιτόμα 57’), Έντο, Κούμπο(Τομιαγιάσου 46), –  Ίτο, Καμάντα, (Τανάκα 71’), Σάκαϊ – (Μιναμίνο 75’), Γιοσίντα, Μαέντα (Ασάνο 57’)