Ρεκόρ τηλεθέασης στο BBC το Αγγλία – Ιράν

Ο αγώνας της πρεμιέρας των Άγγλων έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στο BBC.

Η αναμέτρηση της Αγγλίας με το Ιράν για το Μουντιάλ 2022, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου μεταδόθηκε από το BBC iPlayer και το BBC Sport online 8 εκατομμύρια φορές, γεγονός που την καθιστά το μεγαλύτερο γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από το BBC μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς την αξέχαστη νίκη των «τριών λιονταριών» με 6-2 παρακολούθησαν 8,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σημειώνεται πως ο εναρκτήριος αγώνας της Κυριακής, Κατάρ-Εκουαδόρ, είχε μέγιστη τηλεθέαση 7,9 εκατ. στο BBC One. Συγκριτικά, το 2018, ο αγώνας Περού-Δανία που ξεκίνησε την ίδια ώρα είχε μέγιστη τηλεθέαση 6,6 εκατ. στο BBC.

Αυτό το ρεκόρ σχολίασε με tweet του ο Βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής και σχολιαστής του BBC, Gary Lineker, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 της Αγγλίας με το Ιράν παρακολούθησαν 8,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και μεταδόθηκε 8 εκατομμύρια φορές στο BBC iPlayer και το BBC Sport online, καθιστώντας την ως το μεγαλύτερο live streaming γεγονός στο BBC μέσα σε ένα 24ωρο. Το παρακολουθείτε και στη δουλειά, ε;» έγραψε με χιουμοριστική διάθεση.