Γιατί οι καθυστερήσεις διαρκούν τόσο στο Μουντιάλ

Η Mundo Deportivo αποκαλύπτει γιατί ο χρόνος των καθυστερήσεων είναι τόσο αυξημένος στα παιχνίδια του Μουντιάλ του Κατάρ.

Έκπληξη έχει προκαλέσει το πόσα λεπτά καθυστερήσεων δίνονται σε κάθε παιχνίδι του Μουντιάλ, καθώς φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, αυτό οφείλεται σε οδηγία της FIFA προς τους διαιτητές να κρατούν περισσότερο χρόνο και να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τον χρόνο των καθυστερήσεων, ώστε να υπάρχει περισσότερος “καθαρός” χρόνος ποδοσφαίρου.

Ζητήσαμε από τους διαιτητές να είναι πολύ αυστηροί και να προσθέσουν ό,τι χρειάζεται για να αντισταθμιστεί η απώλεια χρόνου» σχολίασε πριν λίγες ημέρες ο θρυλικός παλαίμαχος διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα, νυν επικεφαλής διαιτησίας της FIFA.

Οι βασικές οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι διαιτητές γι’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σαφείς: προστατέψτε τον παίκτη, τιμωρώντας το βίαιο παιχνίδι, και προσπαθήστε να αποφύγετε την εξαπάτηση του διαιτητή και τη σπατάλη χρόνου.
«Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία του παίκτη. Δεν θέλουμε ο ένας αντίπαλος να θέσει έναν άλλον σε κίνδυνο. Θα είμαστε πολύ σκληροί επίσης και θα τιμωρούμε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν, αναζητώντας δικό τους όφελος. Είναι κάτι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» εξήγησε ο Κολίνα, αφήνοντας να εννοηθεί ο λόγος αυτών των… πολύωρων αναμετρήσεων.

Οι αυξημένες καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει κάποια παιχνίδια σε διάρκεια πάνω από 100 λεπτά, με αποκορύφωμα τα 24 λεπτά έξτρα χρόνου που παίχτηκαν συνολικά στο ματς Αγγλία – Ιράν (14 λεπτά στο πρώτο και 10 στο δεύτερο ημίχρονο).