Γαλλία – Αυστραλία 4-1: Άνετα το καθήκον τους οι “μπλε”

Ανεπηρέαστη από τις απουσίες, η Γαλλία "καθάρισε" την Αυστραλία και άρχισε με νίκες τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Ζιρού και Εμπαπέ, η Γαλλία έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Αυστραλίας για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου επικρατώντας με το εμφατικό 4-1. Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς, η ομάδα του Ντεσάν δε δυσκολεύτηκε να κάνει την ανατροπή κι εν τέλει να πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς.

Το ματς

Οι “socceroos” σόκαραν τους Γάλλους ανοίγοντας το σκορ στο 9ο λεπτό με την πρώτη τελική τους προσπάθεια, όταν ο Γκούντγουιν σκόραρε εξ’ επαφής μετά από σέντρα του Λέκι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους “μπλε”, καθώς ο τραυματισμός του Λουκάς Ερναντέζ στη φάση του γκολ αποδείχτηκε σοβαρός, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο αδερφός του Τεό στο 13′. Μάλιστα, και η δεύτερη αξιόλογη φάση του αγώνα ανήκε στην Αυστραλία με το μακρινό σουτ του Ντιουκ στο 22′ να περνά λίγο άουτ.

Η ισοφάριση ήρθε για τη Γαλλία στο 27ο λεπτό, όταν ο Ραμπιό εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Ερναντέζ και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Ράιαν σε φάση διαρκείας. Με το γκολ αυτό έφυγε μεγάλο μέρος της ψυχολογικής πίεσης των Γάλλων, κάτι που μετέτρεψαν σε πίεση στο γήπεδο. Με αυτό τον τρόπο έφτασαν και στο γκολ της ανατροπής στο 32′, καθώς κλέβοντας την μπάλα ψηλά ο Ραμπιό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ασίστ του στον Ζιρού, ο οποίος προ κενής εστίας δε γινόταν να αστοχήσει. Το γκολ αυτό ήταν το 50ο του 36χρονου σέντερ φορ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Λίγο μετά κόντεψε να γίνει και το 3-1 με τον Εμπαπέ να χάνει σπάνια ευκαιρία μπροστά στο τέρμα στο 45′, ενώ κι η Αυστραλία “άγγιξε” την ισοφάριση με κεφαλιά του Ιρβάιν στο δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο των “πετεινών”, οι οποίοι είχαν από νωρίς αρκετές φάσεις για το τρίτο τέρμα. Κορυφαίες στιγμές ήταν το εντυπωσιακό σουτ του Ζιρού που πέρασε άουτ στο 50′ και το τελείωμα του Γκριζμάν στο 66′, το οποίο έδιωξε στη γραμμή ο Σούταρ. Τελικά η δικαιοσύνη αποδόθηκε με τον Εμπαπέ να βρίσκει το γκολ που έψαχνε, καθώς η κεφαλιά του στο 68′ μετά από σέντρα του Ντεμπελέ χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Ράιαν. Τρία λεπτά μετά, ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν από σκόρερ έγινε δημιουργός, με την σέντρα του να βρίσκει τον “Ολιβιέ Ζιρού” που χτύπησε για δεύτερη φορά και έπιασε στα 51 γκολ τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της εθνικής Γαλλίας. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, με το 4-1 να αποτελεί τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Γαλλίας επί της Αυστραλίας σε πρεμιέρα Μουντιάλ (1-0 το 2018). Εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία της Δανίας με την Τυνησία, οι Γάλλοι ανέβηκαν μόνοι πρώτοι στον δεύτερο όμιλο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γαλλία – Αυστραλία 4-1

Σκόρερ: Ραμπιό (27′), Ζιρού (32′, 71′), Εμπαπέ (68′) / Γκούντγουιν (22′)

Κίτρινες: – / Ντιουκ, Ίρβαϊν, Μούι

Διαιτητής: Βίκτορ Γκόμες (Νότια Αφρική)

Γαλλία (4-1-2-3, Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Παβάρ (89′ Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λ. Ερναντέζ (13′ Τ. Ερναντέζ) – Τσουαμενί (77′ Φοφανά) – Γκριζμάν, Ραμπιό – Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (89′ Τουράμ)

Αυστραλία (4-1-2-3, Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν – Άτκινσον (85′ Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπίχικ – Μούι – ΜακΓκρί (73′ Μάμπιλ), Ίρβαϊν (85′ Μπάκους) – Λέκι, Γκούντγουιν (74′ Κουόλ), Ντιούκ (56′ Κάμινγκς)