Περιορισμένο το ενδιαφέρον των Γερμανών για το Μουντιάλ

Αρκετά λιγότεροι Γερμανοί παρακολουθούν το Μουντιάλ του Κατάρ σε σχέση με αυτό της Ρωσίας το 2018.

Η πρεμιέρα του Μουντιάλ είχε αρκετά χαμηλή απήχηση στο γερμανικό κοινό, με τους τηλεθεατές να μειώνονται… δραματικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη μετάδοση του αγώνα του Κατάρ εναντίον του Εκουαδόρ από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF παρακολούθησαν χθες 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 28,2%), ενώ την τελετή έναρξης παρακολούθησαν 5,43 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 26,3%).

Την μετάδοση της πρεμιέρας του Μουντιάλ το 2018 από τη Ρωσία είχαν, αντιθέτως, παρακολουθήσει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το μερίδιο αγοράς να φθάνει το 52%.

Η χθεσινή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 18% των Γερμανών σκοπεύει να παρακολουθήσει «τόσους αγώνες όσους και στις προηγούμενες διοργανώσεις». Επιπλέον, στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ταξιδέψει μόλις 35.000 Γερμανοί, ενώ το 2018 στη Γερμανία είχαν πωληθεί περισσότερα από 62.000 εισιτήρια για τους αγώνες στη Ρωσία.