ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Δίκαιη μοιρασιά

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκαν ΗΠΑ και Ουαλία, όπου μοίρασαν ημίχρονα, γκολ και εντυπώσεις, αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας.

Πρώτη ισοπαλία για το Μουντιάλ του Κατάρ ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ουαλία. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο υπερτερούσε η Εθνική των ΗΠΑ και με το γκολ του Γουεά στο 36′ πήρε το προβάδισμα. Η Ουαλία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε δικαιώματα, ανέβηκε πιο ψηλά, άσκησε μεγάλη πίεση και στο 82′ ο Μπέιλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό. Οι ΗΠΑ είχε την κατοχή και προσπαθούσε κυρίως αριστερά με το Πούλισιτς, με την Ουαλία απλά να αμύνεται και να ψάχνει την ευκαιρία για αντεπίθεση. Ο Ροντόν στο 8′ ύστερα από ένα κακό διώξιμο παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, όμως μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα πήγε πάνω στον τερματοφύλακά του.

Πολλές μάχες στο κέντρο με τις ΗΠΑ να έχουν την κατοχή χωρίς να την αξιοποιούν σε δημιουργία φάσεων και την  Ουαλία να μη μπορεί να φτάσει σε κάποια τελική.  Στο 36′ όμως ο Γουεά – ύστερα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Πούλισιτς- έκανε το 1-0 για τις ΗΠΑ.  Η Ουαλία δεν είχε κάποια απάντηση στο γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Η Ουαλία γύρισε τον διακόπτη και πήραν τα ηνία του αγώνα. Ήταν πιο σίγουρη στις μεταβιβάσεις της και προσπάθησε να πάρει μέτρα και να φτάσει πιο εύκολα στην περιοχή των ΗΠΑ. Στο 64′ ο Ντέιβις έπιασε την κεφαλιά, την οποία εξουδετέρωσε ο Τέρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Μουρ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 79′ η Ουαλία το γύρισε σε 4-4-2 για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπέιλ κέρδισε πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Ζίμερμαν . Ο Μπέιλ πήρε την ευθύνη και εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-1. Από εκεί και έπειτα είχαν τις ευκαιρίες τους και οι δύο ομάδες για να πάρουν την νίκη, όμως δεν άλλαξε κάτι και στο τέλος μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

ΗΠΑ – Ουαλία 1-1

Σκόρερ: Γουεά 36’/ Μπέιλ (π) 82′

Κίτρινες: Ντεστ 11′, ΜακΚένι 13′, Ριμ 51′, Ακόστα 90+10’/ Μπέιλ 40′, Μέφαμ 45+2′

Διαιτητής: Ιμπραχίμ Αλ-Γιασίμ Αμπντουλραμάν (Κατάρ)

ΗΠΑ (4-3-3, Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ- Ντεστ(Γεντλίν 74′), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον – Άνταμς, Μούσα(Ακόστα 75′), ΜακΚένι(Αάρονσον 66′) – Πούλισικ, Γουεά(Μορίς 88′), Σάρτζεντ(Ράιτ 74′).
Ουαλία (3-5-2, Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι – Ντέιβις, Μέφαμ, Ροντόν – Ν. Γουίλιαμς(Μ. Τζόνσον 79′), Γουίλσον(Τόμας 90+3′), Αμπαντού(Μορέλ 90+5), Ράμσεϊ, Ρόμπερτς – Μπέιλ, Τζέιμς(Μουρ 46′).