Οριστικό: Απαγόρευση του αλκοόλ στο Μουντιάλ

Με επίσημη ανακοίνωση της η FIFA έκανε γνωστό πως δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ στα γήπεδα, αλλά και περιμετρικά από αυτά.

Με επίσημη ανακοίνωση της η FIFA γνωστοποίησε πως απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ εντός του γηπέδου αλλά και περιμετρικά από αυτό. Όσοι θα θελήσουν να καταναλώσουν αλκοόλ, θα υπάρχουν ειδικά σημεία στις πόλεις και μακριά από τα γήπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, ελήφθη απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Δεν υπάρχει καμία επίδραση στην πώληση του Bud Zero που θα παραμείνει διαθέσιμο σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οι αρχές της χώρας υποδοχής και η FIFA θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι τα γήπεδα και οι γύρω περιοχές προσφέρουν μια διασκεδαστική, σεβαστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους φιλάθλους.

Οι διοργανωτές του τουρνουά εκτιμούν την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξη της AB InBev στην κοινή μας δέσμευση να εξυπηρετήσουμε όλους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ».