Πανάκριβα τα εισιτήρια για το Μουντιάλ

Άνοδος 40% στις τιμές των εισιτηρίων σε σύγκριση με τις τιμές που είχαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μουντιάλ του Κατάρ και αυτό γιατί τα εισιτήρια είναι σχεδόν 40% πιο ακριβά από το προηγούμενο Μουντιάλ. Οι φίλαθλοι στη Ρωσία πλήρωναν κατά μέσο όρο 214 λίρες (244,7 ευρώ) για μια θέση στο γήπεδο, ενώ τα εισιτήρια για τους αγώνες στο Κατάρ κοστίζουν κατά μέσο όρο 286 λίρες (327 ευρώ), σύμφωνα με μελέτη της Keller Sports.

Οι τιμές των εισιτηρίων στο Κατάρ είναι οι πιο ακριβές σε παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το κόστος για τα εισιτήρια του τελικού θα είναι κατά 59% υψηλότερο σε σχέση με τα ισχύοντα πριν από τέσσερα χρόνια, αφού θα κοστίζουν κατά μέσο όρο 684 λίρες (781,9 ευρώ), σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θεωρείται ήδη το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ. Η κατασκευή έξι νέων γηπέδων και η πλήρης ανακαίνιση άλλων δύο γηπέδων στη χώρα, λέγεται ότι κόστισαν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 2,9 δις ευρώ)”, ανέφερε η γερμανική εταιρία.

«Πολύ περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την επέκταση των υποδομών στην πρωτεύουσα Ντόχα, όπως οι δρόμοι και η ανακατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι επίσης αυτό με τα πιο ακριβά εισιτήρια κατά μέσο όρο».

Η FIFA δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Νωρίτερα πάντως, η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία είχε επισημάνει πως σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια στα οκτώ στάδια του Κατάρ είχαν πουληθεί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στις 20 Νοεμβρίου.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία θεωρήθηκαν τα πιο προσιτά τα τελευταία 20 χρόνια, με μέσο κόστος 100 λίρες (114,4 ευρώ) για τους αγώνες, ενώ τα εισιτήρια του τελικού στο Olympiastadion του Βερολίνου κόστισαν, κατά μέσο όρο, 221 λίρες ανά θέση (252,7 ευρώ).