Χωρίς πολιτικό εκπρόσωπο στο Κατάρ η Δανία

Η κριτική της διοργανώτριας του Μουντιάλ για τις φανέλες της Δανίας , είχε ως αποτέλεσμα να μην παραβρεθεί κανένας εκπρόσωπος της.

Η ομάδα της Δανίας πέταξε την Τρίτη για το Κατάρ δίχως τις φανέλες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Δανία ήταν από τις πρώτες χώρες που τάχθηκαν κατά να διοργανωθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ λόγω του ιστορικού της χώρας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ύστερα από την κριτική του Κατάρ για το συγκεκριμένο θέμα, η FIFA την περασμένη εβδομάδα απέρριψε το αίτημα της σκανδιναβικής χώρας να φορέσει τις συγκεκριμένες φανέλες.

Αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια στη κυβέρνηση της Δανίας, όπου το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι κανένας υπουργός ή ο Δανός πρέσβης ή της βασιλικής οικογένειας δεν θα παρευρεθούν στην τελετή έναρξης ή σε οποιονδήποτε αγώνα. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε και από ανάρτηση στο instagram του 54χρονου διάδοχου του θρόνου, Πρίγκιπα Φρειδερίκου, ο οποίος αναφέρει: «Η εθνική ομάδα έχει την πλήρη υποστήριξή μου, όπου κι αν παίζει στον κόσμο. Αυτή τη φορά ανυπομονώ να την υποστηρίξω από το σπίτι».

Επίσης ο προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Χιουλμάντ, δεν αναφέρθηκε καθόλου επί του θέματος στις δηλώσεις του τη Δευτέρα και εστίασε μόνο στο ότι η ομάδα του πάει στο Κατάρ για να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει την δουλειά της.