Μεταγραφή στο παρά πέντε

Το Μαρόκο προσπάθησε να εντάξει στις τάξεις του τον Μπραχίμ Ντίαζ, μόλις πέντε μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ λόγω του τραυματισμού του Αμίν Χαρίτ.

Πρόβλημα προέκυψε στο Μαρόκο μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Μονακό με την Μαρσέιγ, ο Αμίν Χαρίτ τραυματίστηκε και υπήρξε έντονος προβληματισμός, καθώς ο Χαρίτ είναι από τους σημαντικότερους παίχτες της εθνικής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της MARCA οι άνθρωποι της ομοσπονδίας του Μαρόκο έκαναν προσπάθεια για αντικατάσταση του παίχτη έστω και την ύστατη στιγμή.  Προσεγγίστηκε ο Μπραχίμ Ντίαζ, ο οποίος ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στην Μίλαν.  Ο νεαρός έχει καταγωγή από το Μαρόκο από την πλευρά του πατέρα του και σύμφωνα με τους Ισπανούς, είχε την δυνατότητα να κάνει την αλλαγή, παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί με όλες τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

Στο τέλος ο Μπραχίμ αρνήθηκε την πρόταση λόγω της πίεσης του χρόνου, χωρίς όμως να κλείσει οριστικά την πόρτα στην πατρίδα του πατέρα του, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.  Βέβαια, τονίζεται πως ο παίχτης θα κάνει προσπάθεια να μπει στην εθνική Ισπανίας σε επόμενες διοργανώσεις.