Διαφωνεί με την καμπάνια του ουράνιου τόξου στο Κατάρ ο Γιορίς

Ο Ούγκο Γιορίς ως δείγμα σεβασμού στην κουλτούρα του Κατάρ δεν θα φορέσει το πολύχρωμο περιβραχιόνιο

Το Κατάρ ανέκαθεν είχε δείξει την σκληρή του στάση απέναντι στους ομοφυλοφίλους και στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τονίζοντας μάλιστα πως δεν θα δεχθεί καμία σημαία με το ουράνιο τόξο στο ερχόμενο μουντιάλ. Η UEFA με την καμπάνια της κατά της ομοφοβίας «One Love» παρέπεμψε τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων, να βάλουν πολύχρωμο περιβραχιόνιο κατά την διάρκεια των αγώνων στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ώστε να δείξουν την αντίθεση τους στο καθεστώς της αραβικής χώρας.

Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Ούγκο Γιορίς μέσα από συνέντευξη του, διαφώνησε με αυτή τη πολιτική, τονίζοντας πως πρέπει να σέβονται οι παραδόσεις κάθε λαού και χώρας.

«Αρχικά, πριν γίνει το οτιδήποτε πρέπει να συμφωνήσουν η FIFA και η Γαλλική Ομοσπονδία. Φυσικά, έχω τη δική μου άποψη, η οποία είναι παρόμοια με αυτή του προέδρου. Στη Γαλλία, όταν φιλοξενούμε ξένους, θέλουμε να παίζουν με τους δικούς μας κανόνες και να σέβονται την κληρονομιά μας. Όταν πάω στο Κατάρ, θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι με τις ιδέες του, οφείλω να τις σεβαστώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 35χρονος.