Η ιρανική κυβέρνηση προσπάθησε να αποβάλλει τον Αζμούν από την αποστολή

Η κυβέρνηση του Ιράν προσπάθησε να αποκλείσει τον Αζμούν από την αποστολή της εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ εξαιτίας της στήριξης του στις γυναίκες της χώρας

Το Ιράν συνεχίζει με όλα του τα αστέρια την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Κάρλος Κεϊρόζ, προπονητής της ομάδας, έχει καλέσει στην αποστολή τους «γνώριμους» μας Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί και Χατζισαφί ενώ φυσικά και τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, Ταρεμί και Αζμούν.

Ο τελευταίος βέβαια… πέρασε από χίλια κύματα για να… επισημοποιηθεί η συμμετοχή του στο Μουντιάλ, καθώς η στήριξη του στις γυναικείες διαδηλώσεις αλλά και η κριτική που είχε εκφράσει στην κυβέρνηση για τις μεσαιωνικές πρακτικές της, έκαναν εκπροσώπους της να πιέσουν τον Πορτογάλο τεχνικό της ομάδας να αποκλείσει τον επιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Σημειώνεται πως όσοι είχαν πάρει θέση υπέρ των όσο έγιναν στους δρόμους της χώρας τον προηγούμενο μήνα, αποκλείστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά ο Αζμούν λόγω του brandname του ήταν δύσκολο να μείνει εκτός. Τελικά… μπήκε μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ παικτών και θα πάει κανονικά στο Κατάρ.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξαν αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ιράν στην διοργάνωση, με την Ουκρανία μάλιστα να καταθέτει αίτημα στην FIFA ώστε να αποκλειστεί από την διοργάνωση αφενός λόγω των αιματηρών διαδηλώσεων στην χώρα για τα γυναικεία δικαιώματα και αφετέρου επειδή το καθεστώς του είχε δώσει σημαντική βοήθεια στην Ρωσία κατά την διάρκεια της στρατιωτικής της εισβολής.