Προγνωστικά Μουντιάλ: Ένα μεγάλο φαβορί στον 7ο όμιλο και… μετά;

Προγνωστικά Μουντιάλ

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, που έχει ένα μεγάλο φαβορί, αλλά μετά προβλέπεται «σφαγή».

Ο 7ος όμιλος του Μουντιάλ είναι ένα déjà vu της διοργάνωσης του 2018 με μοναδική διαφορά τη συμμετοχή του Καμερούν αντί της Κόστα Ρίκα. Το μεγάλο φαβορί στα προγνωστικά Μουντιάλ είναι η Βραζιλία, αλλά από κάτω της υπάρχουν δύο έμπειρες ευρωπαϊκές ομάδες με πολύ ταλέντο, αλλά και μία αφρικανική που είναι έτοιμη για να κάνει ζημιές.

Ο όμιλος και οι αγώνες

7ος όμιλος Νικητής
ομίλου
Πρόκριση
(ναι / όχι)
 Βραζιλία 1.35 1.09 – 6.25
 Ελβετία 5.50 2.00 – 1.72
 Σερβία 6.50 2.10 – 1.65
 Καμερούν 15.00 4.30 – 1.18
Date & time Αγώνες
24/11  12:00 Ελβετία – Καμερούν
24/11  21:00 Βραζιλία – Σερβία
28/11  12:00 Καμερούν – Σερβία
28/11  18:00 Βραζιλία – Ελβετία
2/12  21:00 Σερβία – Ελβετία
2/12  21:00 Καμερούν – Βραζιλία

 

Ας ξεκινήσουμε από τα θεωρητικά εύκολα. Η Βραζιλία είναι το μεγάλο όνομα του ομίλου και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Για την ακρίβεια το πρώτο φαβορί, έχοντας τη μικρότερη απόδοση. Η παρέα του Νεϊμάρ δείχνει ανανεωμένη, με ένα πιο ολοκληρωμένο ρόστερ από τα προηγούμενα χρόνια και όλα δείχνουν πως θα περάσει σαν πρώτη από τον όμιλο.

Η Ελβετία τείνει να γίνει μία από τις πιο σταθερές αξίες στις τελευταίες διοργανώσεις (Euro και Mundial). Έχει συνεχή παρουσία και μάλιστα έχοντας δυσκολέψει μεγαθήρια του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το ρόστερ της είναι ένα μείγμα από έμπειρους παίκτες και νέα αστέρια. Στον όμιλο του 2018 κατάφερε να πάρει τη 2η θέση, αφήνοντας τους Σέρβους εκτός. Ίσως η πορεία της φανεί από το πρώτο ματς, καθώς εάν κερδίσει το Καμερούν θα συνεχίσει με άλλη ψυχολογία.

Η Σερβία δεν είναι ίδια ομάδα με αυτή του 2018 και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο επιθετικό δίδυμο που διαθέτει. Το Μίτροβιτς – Βλάχοβιτς είναι μια πολυτέλεια που πολλές ομάδες θα ήθελαν να έχουν. Σίγουρα δε φτάνει μόνο αυτό, καθώς σε τέτοιες διοργανώσεις η επιτυχία ξεκινάει από την άμυνα. Πρεμιέρα με Βραζιλία και μετά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Τέλος, το Καμερούν έρχεται με ελπίδες και σε καμία περίπτωση δεν θα περιοριστεί στο να συμπληρώσει απλά τον όμιλο. Ίσως έχει το καλύτερο πρόγραμμα από όλους, αφού αντιμετωπίζει τη Βραζιλία στο τέλος, όταν πιθανότατα θα είναι αδιάφορη. Υπάρχουν στο ρόστερ της αξιόλογες μονάδες και σίγουρα μπορεί να κάνει ζημιές.

Προγνωστικά Μουντιάλ 

Πρώτη μου επιλογή από το συγκεκριμένο όμιλο είναι τα συνολικά γκολ. Αν κοιτάξουμε τα ρόστερ θα δούμε παίκτες όπως ο Νεϊμάρ, ο Ζεσού, ο Βινίσιους, ο Εμπολό, ο Οκαφόρ, ο Μίτροβιτς, ο Βλάχοβιτς, ο Αμπουμπακάρ και ο Τσούπο-Μότίνγκ. Ομάδες με επιθετικές αρετές που μπορούν να σκοράρουν με ευκολία. Το όριο των 15,5 γκολ μου φαίνεται εφικτό σε απόδοση 2.00. Στην ίδια απόδοση προσφέρεται και η πρόκριση των Ελβετών από τον όμιλο. Θεωρώ πως οι Σέρβοι έχουν ταλέντο, αλλά τους λείπει η ψυχραιμία στα δύσκολα, εκεί που οι Ελβετοί έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι βγάζουν μέταλλο. Όσο για τους Βραζιλιάνους, πληρώνουν μόλις στο 1.35 για να βγουν πρώτοι στον όμιλο, αλλά αν το συνδυάσουμε με πιθανή 4η θέση του Καμερούν, τότε ανεβαίνουμε στο αξιόλογο 2.45.

Μακροχρόνιο 7ου ομίλου: Over 15,5 γκολ 2.00

Μακροχρόνιο 7ου ομίλου: Πρόκριση Ελβετία 2.00

Μακροχρόνιο 7ου ομίλου: 1η Βραζιλία – 4ο Καμερούν 2.45