Προγνωστικά Μουντιάλ: «Μάχη» ΗΠΑ και Ουαλίας

Προγνωστικά Μουντιάλ

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης. Ουαλία και ΗΠΑ να «παλεύουν» για την 2η θέση και ένα εισιτήριο στους «16» του θεσμού.

Ο 2ος όμιλος του Μουντιάλ είναι από τους πιο αμφίρροπους της διοργάνωσης. Ναι μεν η Αγγλία είναι το μεγάλο φαβορί για την 1η θέση, ωστόσο ΗΠΑ και Ουαλία θα δώσουν τη δική τους μάχη για τη 2η προνομιούχο θέση. Ο όμιλος συμπληρώνεται από το Ιράν. Οι Ασιάτες διαθέτουν ποδοσφαιριστές με σημαντική εμπειρία και μπορούν να ζορίσουν όλους τους αντιπάλους αν μπουν στη διαδικασία να τους υποτιμήσουν. προγνωστικά μουντιάλ

Ο όμιλος και οι αγώνες

5ος όμιλος Νικητής
ομίλου
Πρόκριση
(ναι / όχι)
Αγγλία 1.30 1.03 – 9.00
Ουαλία 7.00 2.08 – 1.67
ΗΠΑ 5.50 2.00  – 1.72
Ιράν 18.00 4.75 – 1.15
Date & time Αγώνες
21/11  15:00 Αγγλία-Ιράν
21/11  21:00 ΗΠΑ-Ουαλία
25/11  12:00 Ουαλία-Ιράν
25/11  21:00 Αγγλία-ΗΠΑ
29/11  21:00 Ιράν-ΗΠΑ
29/11  21:00 Ουαλία-Αγγλία

 

Η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και στη συνέχεια στον τελικό του Euro 2020 – μόνο και μόνο για να χάσει με οδυνηρό τρόπο στα πέναλτι από την Ιταλία και είναι αποφασισμένη να πάει όσο καλύτερα γίνεται στο Μουντιάλ του Κατάρ και συγκεκριμένα να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου μεγάλου τροπαίου στην ιστορία της. Αυτή η «δίψα» για διάκριση δίνει στους παίκτες του Σάοθγκειτ ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων του ομίλου.

Η 2η συμμετοχή της Ουαλίας στο Μουντιάλ είναι γεγονός. Η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ θα βρεθεί στα τελικά του Κατάρ δείχνοντας συνέπεια στις τελευταίες διοργανώσεις αρχής γενομένης το Euro 2016 όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού εκεί όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Πορτογαλία. Στην τελική φάση του Euro βρέθηκε και πέρυσι. Στο Κατάρ θέλει να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ. Έχει και την εμπειρία και την ποιότητα ώστε να τα καταφέρει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είθισται να προκρίνοντται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά σπάνια φτάνουν μακριά.Ρεαλιστικός στόχος η πρόκριση στους «16». Αυτό το στυλ ποδοσφαίρου μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές στις ΗΠΑ όσο στον υπόλοιπο κόσμο, όμως στην κατάταξη της FIFA πλασάρεται στην πρώτη εικοσάδα και θεωρείται μία ανερχόμενη δύναμη στον παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου. Διαθέτει ουκ ολίγους ταλαντούχους και νεαρούς παίκτες. Η απειρία τους σε τέτοια διοργάνωση ίσως να μην τους ωφελήσει, ωστόσο έχουν την ποιότητα να είναι ανταγωνιστικοί. Όπως προαναφέραμε αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη με την Ουαλία για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Το Ιράν θα βρεθεί για έκτη φορά στην τελική φάση ενός Μουντιάλ, για πρώτη φορά όμως θα είναι η τρίτη διαδοχική. Μεγάλος στόχος η παρθενική του πρόκριση στα νοκ άουτ καθώς πάντα αποτύγχανε όμως σταδιακά έχει αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία. Οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει μόνο αμελητέες μονάδες δεν είναι, ωστόσο βρίσκεται ένα βηματάκι πίσω από τις άλλες τρεις ομάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει τη δική του «μάχη» σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Αν κάποια ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για την 1η θέση αυτή είναι η Αγγλία. Έχει και το βάθος και την ποιότητα να το πετύχει ακόμη κι αν κάτι στραβώσει σε οποιοδήποτε από τα τρία παιχνίδια. Η Ουαλία έχει αρκετά έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο. Παράλληλα είναι (πιθανόν) η τελευταία μεγάλη διοργάνωση του Γκάρεθ Μπέιλ. Επομένως το κίνητρο του ίδιου για μία καλή παρουσία στη διοργάνωση θα είναι μεγάλο. Το 2.08 για πρόκριση της Ουαλίας στον επόμενο γύρο από το Pamestoixima.gr αξίζει και γι’αυτό θα το επιλέξω.