Προγνωστικά Μουντιάλ: Η Ολλανδία και οι… υπόλοιπες

προγνωστικά μουντιάλ

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, που έχει φαβορί, διοργανωτές και δύο πολύ καλές ομάδες.

Φυσικά, η Ολλανδία είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου, κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις. Μικρό προβάδισμα για τη δεύτερη προνομιούχο θέση δείχνει να έχει η πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη, όμως ο Ισημερινός μπορεί να βάλει πολύ δύσκολα. Τέλος, οι Καταριανοί, αν και πρωτάρηδες στα Παγκόσμια Κύπελλα, είναι διοργανωτές και ως είθισται, ίσως πάρουν ένα ή δύο σφυρίγματα παραπάνω. Τι προγνωστικά Μουντιάλ μπορούμε να κρατήσουμε όμως από αυτόν τον όμιλο;

Ο όμιλος και οι αγώνες

1ος όμιλος Νικητής
ομίλου
Πρόκριση
(ναι / όχι)
 Ολλανδία 1.40 1.10 – 6.00
 Σενεγάλη 4.50 1.72 – 2.00
 Ισημερινός 6.50 2.00 – 1.72
 Κατάρ 15.00 6.00 – 1.10
Date&time Αγώνες
20/11  18:00 Κατάρ – Ισημερινός
21/11  18:00 Σενεγάλη – Ολλανδία
25/11  15:00 Κατάρ – Σενεγάλη
25/11  18:00 Ολλανδία – Ισημερινός
29/11  17:00 Ισημερινός – Σενεγάλη
29/11  17:00 Ολλανδία – Κατάρ

 

Οι «οράνιε» προβάλλουν και μάλλον δικαιολογημένα ως το απόλυτο φαβορί του ομίλου. Και η αλήθεια είναι πως, φαινομενικά, δείχνουν να έχουν το προβάδισμα στην επιστροφή τους στα Παγκόσμια Κύπελλα μετά από οκτώ χρόνια. Τα τελευταία έτη έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου με τον Λουίς Φαν Χάαλ στην άκρη του πάγκου, το ρόστερ έχει ανανεωθεί, η εμπειρία δεν λείπει και αν κρατήσουν το άγχος, που δεδομένα υπάρχει, σε λογικά πλαίσια, μπορούν να καταφέρουν την πρωτιά.

Κανείς ωστόσο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεγράψει τη Σενεγάλη. Οι Αφρικανοί κέρδισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους τον περασμένο χειμώνα, το CopaAfrica και σφράγισαν μέσω των προκριματικών, τη δεύτερη διαδοχική παρουσία τους σε τελικά Μουντιάλ επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τώρα, θέλουν και το βήμα παραπάνω και με τον Μανέ ορεξάτο, σωστά προσφέρονται ως δεύτερο φαβορί.

Ο Ισημερινός είχε μια σταθερή πορεία στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής και ουσιαστικά ποτέ δεν κινδύνεψε η θέση του στην πρώτη προνομιούχο τετράδα. Με τον ΜόισεςΚαϊσέδο να κάνει… παπάδες στην PremierLeague και τον ΈνερΒαλένσια να σκοράρει για πλάκα στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε, δείχνουν να έχουν ελπίδες για πρόκριση.

Τέλος, το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου, το Κατάρ. Για πρώτη φορά στα χρονικά βρίσκεται σε τελικά Μουντιάλ για έναν και μόνο λόγο: επειδή τα διοργανώνει. Μια ομάδα με την ποιότητά του δεν θα μπορούσε ποτέ να προκριθεί μέσω των προκριματικών.Ακόμα κι απ’ αυτά της Ασίας που το επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αποτελεί κομπάρσο του ομίλου και μόνο αν σπρωχτεί διαιτητικά, θα καταφέρει το οτιδήποτε.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Όπως καταλάβατε, δεν διαφωνούμε ιδιαίτερα με τη σειρά των ομάδων σύμφωνα με τις αποδόσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ενστάσεις ως προς τις τιμές. Ας πούμε, το ενδεχόμενο να προκριθούν οι Ολλανδία και Σενεγάλη τιμάται μέχρι και στο 1.90. Ομολογούμε πως το περιμέναμε χαμηλότερα. Επίσης, μια καλή περίπτωση πονταρίσματος, μοιάζει να είναι το να τερματίσουν οι «οράνιε» στην πρώτη θέση και το Κατάρ στην τέταρτη. Στο 2.15 το βρίσκουμε. Τέλος, καλά τα φαβορί, αλλά αν δεν τζογάρουμε και λίγο στα προγνωστικά Μουντιάλ, πότε θα το κάνουμε; Θα «παίξουμε» με τους βαθμούς και συγκεκριμένα με αυτούς του Ισημερινού. Θα πάρουμε τους τρεις πόντους του στο 3.85. Και ψάχνουμε είτε μια νίκη, είτε τρία χινάρια. Στο κάτω-κάτω, ας κερδίσει τους διοργανωτές στην πρεμιέρα κι ας χάσει στα υπόλοιπα!