Σα το Μουντιάλ δεν έχει

Μουντιάλ

Διότι οι συζητησεις σε μια ποδοσφαιρική παρέα, όταν αυτές πηγαίνουν στο Μουντιάλ ξεκινούν με «το ποιο Μουντιάλ ήταν το πρώτο που θυμάσαι».

Παιδεύτηκα αρκετά για να βρω έναν τίτλο και πήγα στην πεπατημένη. Στην αρχική σκέψη να γράψω πως τα Μουντιάλ είναι τρόπος μέτρησης της ζωής ενός ποδοσφαιρόφιλου. Διότι οι συζητήσεις σε μια ποδοσφαιρική παρέα, όταν αυτές πηγαίνουν στο Μουντιάλ ξεκινούν με «το ποιο Μουντιάλ ήταν το πρώτο που θυμάσαι».

Το πρώτο Μουντιάλ που θυμάμαι είναι του 1986. Το Δανία – Ουρουγουάη, το Γαλλία – Βραζιλία, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Γκάρι Λίνεκερ. Αν μου ζητήσει κάποιος, μπορώ να μιλάω για ώρες για το κάθε μουντιάλ που έχω ζήσει. Το Μουντιάλ καθόριζε τα καλοκαίρια μου σε βαθμό παρεξήγησης. Θα σας πω ένα σκηνικό.

Καλοκαίρι 2006, και μετά από εξετάσεις, έπρεπε να καθοριστεί μια επέμβαση αφαίρεσης χολής. Ετοιμάζομαι, λοιπόν, να πάω με τη μητέρα μου στο ραντεβού με τον γιατρό στο νοσοκομείο για να κλειστεί η ημερομηνία. Πηγαίνουμε, και κάποια στιγμή λέει ο γιατρός «έχεις κάποια προτίμηση σε ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο; Ανάμεσα στις 10 και στις 20…» Η μητέρα μου λέει «όχι, τι να έχει, όποτε πείτε».

Εγώ σηκώνομαι, βγάζω την εκτύπωση με το πρόγραμμα του Μουντιάλ, την ακουμπάω στο γραφείο και λέω. «Το ιδανικό είναι 17 Ιουνίου. Μετά το Αργεντινή – Σερβία. Στη φάση των 16,  στις; 24 και 25 Ιουνίου, θα είμαι σπίτι, ε;». Η μάνα μου παίρνει εκείνη την έκφραση της απογοήτευσης και της ντροπής. Δεν το έλεγε με το στόμα, αλλά με το βλέμμα. «Κανένα πρόβλημα. Στις 17 το πρωί, έχει κενό». Βγαίνοντας από το γραφείο, η μάνα μου άρχισε τα «είναι πράγματα αυτά;».  Όλα πήγαν καλά μέχρι το ματς των «16». Στο γκολ του Μάξι Ροντρίγκες, στο Αργεντινή – Μεξικό, ή μάλλον, στην ΓΚΟΛΑΡΑ του Μάξι Ροντρίγκες, πετάχτηκα ξεχνώντας τα ράμματα που έπρεπε να βγάλω την επόμενη. Ο πόνος πήρε τη σκυτάλη από τον πανηγυρισμό. Καλά πήγε αυτό.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Πλέον, δεν χρειάζεται να σας πω ότι θέλω να το πάρει η Αργεντινή. Το καταλάβατε από τα συμφραζόμενα. Θα είναι πολύ δύσκολο. Και θα σας πω το πώς το έχω στο μυαλό μου. Στο Μουντιάλ που έγινε στη Βραζιλία, ένιωθα ότι η Βραζιλία έχει κρεμαστεί στον Νεϊμάρ σε εγκληματικό βαθμό. Και «φοβάμαι» μήπως αυτό συμβεί και με την Αργεντινή και τον Μέσι. Μακάρι όλα να πάνε καλά