Μουντιάλ Κατάρ: Υποχρεωτικές εξετάσεις για όλους από τη FIFA

Μουντιάλ Κατάρ

Υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις από όλες τις ομοσπονδίες ζήτησε η FIFA πριν την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Η FIFA απαιτεί ιατρικές εξετάσεις για όλους τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12).

Προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν καρδιακά προβλήματα ή παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρδιοαναπνευστική ανακοπή κατά τη διάρκεια των αγώνων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2022, καθώς και για την προστασία της υγείας των παικτών, οι 32 ομοσπονδίες που συμμετέχουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, πρέπει να εγγυηθούν και να επιβεβαιώσουν στη FIFA ότι οι παίκτες τους έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από την έναρξη της τελικής φάσης.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση πριν την έναρξη του Μουντιάλ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Βαρκελώνης Mundo deportivo.
Η FIFA θα παράσχει στις 32 συμμετέχουσες ομοσπονδίες το αντίστοιχο έντυπο αξιολόγησης που πρέπει να κοινοποιήσουν μέσω της φόρμας που έχει σταλεί και όπου θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όλες τις πιθανές μεταβλητές για να κάνουν μια λεπτομερή ιατρική αξιολόγηση.

Από την άλλη πλευρά, όπως έχει κοινοποιήσει  η  FIFA στις 32 φιναλίστ, οι κανονισμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιγράφουν λεπτομερώς για τις ενέργειες  σε περίπτωση διάσεισης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Εάν ένας παίκτης πιθανολογείται ότι υπέστη διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ο γιατρός της ομάδας θα πρέπει να εξετάσει τον παίκτη ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του Εγχειριδίου Επείγουσας Ιατρικής της FIFA.
Επιπλέον, ο διαιτητής μπορεί να διακόψει τον αγώνα για το πολύ τρία λεπτά. Ο διαιτητής θα επιτρέψει στον παίκτη να επανέλθει στο παιχνίδι μόνο με την άδεια του γιατρού της εθνικής ομάδας, ο οποίος μετά την αντίστοιχη εξέταση θα έχει διαπιστώσει ότι ο παίκτης δεν παρουσιάζει συμπτώματα διάσεισης.

Με βάση την κλινική εξέταση και πάντα με τη ρητή απαγόρευση να επιτραπεί στον παίκτη να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, εάν υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχει υποστεί διάσειση, την τελική απόφαση θα έχει πάντα ο γιατρός της ομάδας.
Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι ο χρόνος επανένταξης στο παιχνίδι μπορεί να διαφέρει, μεταξύ άλλων παραγόντων, λόγω της ηλικίας καθώς και του ιστορικού του παίκτη.

Προτού ένας παίκτης που έχει υποστεί διάσειση μπορεί να παίξει ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η FIFA απαιτεί από τον γιατρό της ομάδας, μέσω της αντίστοιχης αναφοράς που παρουσιάζεται στον γενικό ιατρό της FIFA, να πιστοποιήσει ότι ο παίκτης έχει περάσει όλες τις φάσεις που καθορίζονται από το πρωτόκολλο και ότι είναι σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί.