Έξι αλλαγές θα επιτρέπονται στο Μουντιάλ. Ιδού ο λόγος.

Μουντιάλ

Στο Μουντιάλ που αρχίζει σε λίγες ημέρες, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η νέα τροποποίηση που έκανε η FIFA στο ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο

Αν οι πέντε αλλαγές που μπήκαν στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα την εποχή του COVID σας φαίνονται πολλές, τότε θα μάλλον δεν θα… ενθουσιαστείτε με την απόφαση της FIFA για έκτη αλλαγή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Αν οι πέντε αλλαγές που μπήκαν στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα την εποχή του COVID σας φαίνονται πολλές, τότε θα μάλλον δεν θα… ενθουσιαστείτε με την απόφαση της FIFA για έκτη αλλαγή στο Μουντιάλ του Κατάρ! Όμως υπάρχει σοβαρός λόγος…

Στο Μουντιάλ που αρχίζει σε λίγες ημέρες, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η νέα τροποποίηση που έκανε η FIFA στο ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν και έκτη αλλαγή. Με μια σημαντική υποσημείωση. Αυτή μπορεί να γίνει μόνο στις περιπτώσεις που κάποιος ποδοσφαιριστής έχει χτυπήσει στο κεφάλι και παρουσιάζει συμπτώματα διάσεισης ή υπάρχουν υποψίες από τους γιατρούς ότι είναι πιθανό να έχει υποστεί τέτοιο τραυματισμό.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

H έκτη αλλαγή δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να αποσύρουν άμεσα έναν παίκτη από τον αγωνιστικό χώρο μετά από τραυματισμό στο κεφάλι και παράλληλα δεν τις “ζημιώνουν” κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και αυτό γιατί υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν στις οποίες ένας ποδοσφαιριστής είχε χτύπησε στο κεφάλι και παρά τις ενοχλήσεις που αισθανόταν, παρέμεινε στο γήπεδο για να μην αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Πλέον η έκτη αλλαγή μπορεί να γίνει αποκλειστικά για τον τραυματισμό στο κεφάλι και το ρίσκο για την υγεία των ποδοσφαιριστών μειώνεται σε σημαντικό βαθμό.

“Η διάσειση δεν είναι σαν τους άλλους τραυματισμούς. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 72 ώρε για να διαπιστωθεί, επομένως δουλεύουμε πάνω στη διάγνωση, αλλά κυρίως στην πρόληψη και την προστασία του παίκτη. Με αυτό τον τρόπο, δίνουμε τους γιατρούς τα απαραίτητα εργαλεία για να πάρουν την καλύτερα απόφαση” ανέφερε ο ιατρικός διευθυντής της FIFA για την απόφαση που πήρε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

“H πρόληψη για τους τραυματισμούς αφορά την υγεία των παικτών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια ομάδα πρέπει να αποκτήσει μειονέκτημα. Ουσιαστικά η FIFA τροποποιεί το πρωτόκολλο για να βοηθήσει τους γιατρούς των ομάδων. Ο λόγος που συνεργάζομαι με τη FIFA είναι για να προσπαθήσω να κάνω τη διαφορά και οι τραυματισμοί στο κεφάλι είναι η προτεραιότητα μου. Αυτό που θα κάνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι η αρχή”, ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.