Γιαλέλ Καντρί: «Να περάσουμε τους ομίλους»

Σε δηλώσεις αναφορικά με την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ, προχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Τυνησίας, Γιαλέλ Καντρί.

Ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος από βοηθός προπονητής, ανέλαβε καθήκοντα πρώτου μόλις τον Ιανουάριο, δήλωσε πως πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα του να περάσει τη φάση των ομίλων, για πρώτη φορά στην ιστορίας της.

«Η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 έβαλε την Τυνησία σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά θα παίξουμε με στόχο να φτάσουμε στον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά στην ιστορία μας». Επιπλέον, τόνισε σχετικά με το φαβορί του ομίλου: «Η Γαλλία είναι ένας αντίπαλος που σεβόμαστε πάρα πολύ. Είναι οι κάτοχοι του τίτλου, οπότε είναι μεγάλη πρόκληση. Υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός Τυνήσιων στη Γαλλία, όπως γνωρίζουμε».

Παράλληλα, ειδική μνεία απέδωσε στο αστέρι και εκ των αρχηγών της ομάδας, Γουαχμπί Καζρί που αγωνίζεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Σαιντ-Έτιέν: «Έχουμε παίκτες όπως ο Γουαχμπί Καζρί, ένας από τους ηγέτες μας που παίζει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Θα βάλουμε τα μέγιστα για να εκπροσωπήσουμε την εθνική μας ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, επισήμανε και το πιο σημαντικό που δείχνει και τις προθέσεις της ομάδας του: «Θα παίξουμε χωρίς άγχος, θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε την πατρίδα μας. Έχουμε επτά μήνες για να προετοιμαστούμε καλά». Να σημειωθεί, πως ο Καντρί, έχει ως βοηθούς του το Σελίμ Μπενακούρ, πρώην μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν και τον Αλί Μπουμνιγιέλ πρώην στέλεχος του τεχνικού τιμ της Σοσό. Αμφότεροι χάρις την παρουσία τους στο γαλλικό πρωτάθλημα, θα βοηθήσουν τον έμπειρο τεχνικό, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στους πρωταθλητές κόσμου.