«Το Μυθιστόρημα του Μουντιάλ», ευκαιρία για βιβλίο!

Το κορυφαίο βιβλίο για το Μουντιάλ!

Οι ιαχές του πλήθους πάλλουν επικίνδυνα τα τύμπανα των αυτιών. Τα ταμπούρλα δονούνται, τα πανό ανεμίζουν και οι γυμνόστηθοι φαν έχουν στήσει το δικό τους χορευτικό πανηγύρι. Οι 22 παίκτες σχεδόν βαστούν την αναπνοή τους. Η μπάλα έχει ευλαβικά στηθεί στο μικρό κατάλευκο σημείο του γκαζόν και ένα πόδι τη χαϊδεύει, θαρρείς, στοργικά. Ο διαιτητής ακουμπάει τη σφυρίχτρα στα χείλη του, ασυναίσθητα γουρλώνει τα μάτια του, παίρνει μια κοφτή ανάσα και σπρώχνει τον αέρα έξω από το στόμα του με την σφυρίχτρα να βγάζει τον γνώριμο τσιριχτό της ήχο. Ένα παιχνίδι αρχίζει, μια ακόμη ποδοσφαιρική ιστορία είναι έτοιμη να γραφτεί.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου και με φόντο την 92ετή ιστορία αυτής της μεγάλης γιορτής, κυκλοφόρησε το 2014 το «Μυθιστόρημα του Μουντιάλ» από τις Αθλητικές Εκδόσεις. Ο δημοσιογράφος Αργύρης Παγαρτάνης παρουσιάζει σε αυτοτελή  δισέλιδα αφηγήματα αληθινές ιστορίες που κάνουν τον αναγνώστη να δει το ποδόσφαιρο από μια ξεχωριστή οπτική γωνία.

Από τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στον πρώτο γύρο του παρθενικού Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1930 ως την πρόκριση της Κροατίας στο φετινό Μουντιάλ (Νοέμβρης του 2013) εν μέσω εθνικιστικών «κραυγών» του Γιόζιπ Σίμουνιτς.

Σαν ένα καλογυρισμένο φιλμ περνούν μπροστά από τα μάτια μας διαιτητές που σφύριξαν 6 λεπτά νωρίτερα τη λήξη ενός αγώνα και μετά το… μετάνιωσαν, ομάδες που κατέβασαν 11άδα αποτελούμενη από 10 παίκτες, τα 11 γκολ που δέχθηκε η Εθνική μας σε προκριματική φάση απέναντι στην Ουγγαρία, οι περιπέτειες του Ισραήλ που έχει παίξει προκριματικά σε όλες τις ηπείρους και άλλα…

Ο κατάλογος των ιστοριών δεν έχει τελειωμό, ή μάλλον έχει, το νούμερο 218. Τόσες είναι αυτές που μας αφηγείται ο Αργύρης Παγαρτάνης, σαν ένας σύγχρονος παραμυθάς της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Must read!

Για να το παραγγείλετε, κλικ εδώ