Μεταδόσεις Μουντιάλ από τα καλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα

Μουντιάλ τηλεοπτικά

Δείτε πώς να παρακολουθήσουμε σε υψηλή ποιότητα εικόνας στην TV, όλους τους αγώνες του Μουντιάλ, από τα κορυφαία διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

Η FIFA έχει εξασφαλίσει ότι τα δίκτυα που αγοράζουν τα δικαιώματα του παγκοσμίου κυπέλλου είναι υποχρεωμένα να παράγουν ζωντανή κάλυψη τόσο στην παραδοσιακή τηλεόραση με το επίγειο ψηφιακό σήμα, όσο και στις πλατφόρμες τους μέσω του streaming. Σε ορισμένες χώρες η κάλυψη του Μουντιάλ 2022 είναι δωρεάν, και σε άλλες όπως η χώρα μας, οι φίλαθλοι θα πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για να παρακολουθήσουν τους σημαντικότερους αγώνες.

Έτσι, αν δεν επιθυμούμε τη συνδρομή στο ελληνικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα των αγώνων, είτε γιατί είμαστε ήδη κάτοχοι του NordVPN, είτε γιατί θέλουμε να επενδύσουμε σε ένα κορυφαίο VPN με ταχύτατους server, τότε έχουμε εντυπωσιακές εναλλακτικές λύσεις.

Συνοπτικά τα βήματα για να αποκτήσουμε πλήρη πρόσβαση στα ξένα κανάλια:

 • Αποκτούμε ή ενεργοποιούμε το ειδικευμένο VPN
 • Εγκαθιστούμε το λογισμικό του σε όλες τις συσκευές μας, ή μόνο την επέκταση του στον browser του PC
 • Επιλέγουμε τον server της χώρας που μας ενδιαφέρει
 • Συνδεόμαστε με την πλατφόρμα του επιθυμητού τηλεοπτικού δικτύου

Βρετανία (BBC): PC / Smart TV / Android TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλώδιο)
 • Απαιτήσεις: Λογαριασμό στο δίκτυο, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720/1080/2160p
 • Εδώ το πρόγραμμα των αγώνων στο κανάλι

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το BBC και το ITV έχουν εδώ και καιρό τα δικαιώματα του Μουντιάλ 2022.

Αμφότερα είναι δωρεάν, και από προσωπική εμπειρία δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η κάλυψη μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων από τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα, είναι με διαφορά η καλύτερη στον κόσμο.

Μουντιάλ 2022 Όλοι Οι Αγώνες Σε Υψηλή Ποιότητα

Τα δύο δημοφιλή βρετανικά κανάλια αξιοποιούν στο μέγιστο τη νέα τεχνολογία αλλά και το streaming μέσω του BBC iPlayer και ITV Hub αντίστοιχα. Ιδίως το BBC έχει ήδη προσφέρει streaming σε 4Κ HDR (HLG) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, αλλά και στο Euro 2020.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η πρόσβαση στις πλατφόρμες των δύο βρετανικών καναλιών δεν είναι εφικτή σε άλλες χώρες, καθώς είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όμως, το NordVPN, όπως ακριβώς και με το αμερικάνικο Netflix, μας επιτρέπει με τους UK RAM servers να ξεπεράσουμε αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς, προσφέροντας αδιάλειπτο streaming με τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες.

Στο κάτωθι παράδειγμα, βλέπουμε την απόδοση της επέκτασης-client του NordVPN με τον BBC iPlayer, και σε ευρυζωνική σύνδεση 50Mbps.

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 1a

Σε γενικές γραμμές, συνιστούμε τη χρήση μόνο των server της επέκτασης του NordVPN ανά χώρα, για όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα που ακολουθούν, καθώς είναι ιδανικοί για streaming περιεχομένου με γεωγραφικούς περιορισμούς.

Επίσης, οφείλουμε να πούμε ότι έχουμε δοκιμάσει πολλά πληρωμένα VPN για τις ανάγκες των οδηγών, αλλά το NordVPN είναι από τα ελάχιστα που μπορούν να ξεγελάσουν τους ισχυρούς αλγόριθμους αναγνώρισης εικονικών δικτύων που χρησιμοποιούν και τα δύο βρετανικά κανάλια, και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες που ίσως μπορούν να τα ξεμπλοκάρουν το ίδιο καλά, είναι μόνο τα Smart DNS που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο οδηγό. Ωστόσο, έχουν το μειονέκτημα ότι δεν είναι VPN, όπερ σημαίνει ότι δεν αποκρύπτουν την IP, ούτε κρυπτογραφούν τη δραστηριότητα μας.

Έτσι, αρκεί να προσθέσουμε τη NordVPN επέκταση στον browser μας στο PC και να ενεργοποιήσουμε κάποιον από τους δεκάδες UK server…

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 3aa

…και στη συνέχεια, να ανοίξουμε ένα λογαριασμό στο BBC, πατώντας εδώ.

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 2aααa

Από εκεί και μετά, πατώντας εδώ θα έχουμε όλους τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 χωρίς τις συνήθεις διακοπές που έχουν πάντα οι πειρατικοί steamers, και αρκετές φορές το Ace Stream.

Αρκεί βέβαια να έχουμε και μια αξιοπρεπή ευρυζωνική σύνδεση στο Internet.

Επίσης, αν μερικές φορές μας εμφανίζεται στον browser στο PC “This content is not available in your Iocation”, ενώ έχουμε ενεργό τον βρετανικό server, πρέπει να πατήσουμε ταυτόχρονα Ctrl+F5 στο πληκτρολόγιο για να κάνουμε hard refresh και να καθαρίσουμε το cache.

Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί αυτό να το κάνουμε δύο φορές, ή αλλιώς μπορούμε να επιλέξουμε άλλον server.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Μουντιάλ 2022 στο BBC από εδώ. Είναι δύο ώρες πίσω, οπότε αν λέει π.χ. 4pm είναι 6 το απόγευμα εδώ, και αν αναγράφει 10am, είναι 12 το μεσημέρι σε εμάς, κ.ο.κ. Εναλλακτικά, το συνδυάζουμε με αυτό της Google που το έχει στις ώρες μας.

Αν έχουμε TV Box, το app του BBC iPlayer λειτουργεί και εδώ απρόσκοπτα. Ταυτόχρονα, οι P2P server του NordVPN στην Android TV τον ξεμπλοκάρουν το ίδιο καλά. Έτσι, θα έχουμε το παγκόσμιο κύπελλο ακόμη πιο εύκολα στην τηλεόραση, χωρίς να κάνουμε έξτρα ρυθμίσεις.

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 2a

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 2aα

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 2aαα

Αρκεί μόνο να κατεβάσουμε το Android app του BBC iPlayer από εδώ.

Εναλλακτικά, για περισσότερες δυνατότητες αλλά και μετάφραση αν το επιθυμούμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα browser στο TV Box, όπως ο Chrome ή ο Kiwi.

Καθώς το BBC iPlayer apk, το Chrome, το Kiwi, και πολλά άλλα apps, δεν διατίθενται στο Play Store του TV Box, μπορούμε για ευκολία να κατεβάσουμε αυτά τα apk στο κινητό, και μετά να τα στείλουμε για εγκατάσταση απευθείας στην Android TV, χρησιμοποιώντας το SFTTV όπως περιγράφουμε εδώ.

Πάντως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η απόδοση του BBC iPlayer ενδέχεται μερικές φορές να είναι ακόμη καλύτερη μέσω του browser στο PC.

Βρετανία (ITV): PC / Smart TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλώδιο)
 • Απαιτήσεις: Άνοιγμα λογαριασμού, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720/1080p

Το ITV θα μεταδώσει 32 αγώνες στο παγκόσμιο κύπελλο, εναλλάξ με το BBC. Και εδώ η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι εξαιρετική. Επιπλέον, χωρίς διακοπές χάρη στην τεχνολογία του καναλιού αλλά και στους ταχύτατους servers του Nord VPN.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Euro 2020, είχαμε παρατηρήσει ότι η ποιότητα εικόνας του ITV Hub στo PC και την TV, ήταν ακόμη καλύτερη από αυτή του BBC. Δεν γνωρίζουμε που οφειλόταν αυτό.

Έτσι, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να ενεργοποιήσουμε κάποιον από τους δεκάδες βρετανικούς server όπως είδαμε προηγουμένως για τον BBC iPlayer, και μετά να εγγραφούμε στο ITV Hub, πατώντας εδώ.

Από εκεί και μετά, κάνουμε κλικ εδώ, και θα έχουμε όλους τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 σε υψηλή ποιότητα και χωρίς τις συνήθεις διακοπές.

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 5α

Σε αντίθεση με τον BBC iPlayer, το streaming στο Android απαιτεί το app του ITV Hub που δεν είναι συμβατό στα περισσότερα TV Box. Μπορούμε να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Μουντιάλ 2022 στο ITV Hub από εδώ.

ΗΠΑ (TubiTV): PC / Smart TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλώδιο)
 • Απαιτήσεις: Άνοιγμα λογαριασμού, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720/1080p

Το αμερικάνικο TubiTV της FOX Entertainment κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος, καθώς εκτός από το κινηματογραφικό θέαμα, ειδικεύεται στην “κονσέρβα” και στις επαναλήψεις όλων των αγώνων που θα διεξαχθούν στο παγκόσμιο κύπελλο 2022.

Μόλις τελειώνουν τα ματς στο δημοφιλές συνδρομητικό FOX Sports της μητρικής εταιρείας, το TubiTV θα τα διαθέτει αμέσως όλα δωρεάν σε replay και υψηλή ποιότητα. Έτσι, σε περίπτωση που μας άρεσε πολύ κάποιος αγώνας, θα μπορούμε να του ρίξουμε επιτόπου μια δεύτερη ματιά.

Επιπλέον, διαθέτει και του κόσμου τις ταινίες και σειρές, τις οποίες μπορούμε να δούμε με ελληνικούς υπότιτλους εφόσον διατίθενται. Αυτό μας το κάνει μια επέκταση του Chrome και Firefox, το Substital, που περιγράψαμε στο ξεκλείδωμα του αμερικάνικου Netflix με το NordVPN.

Θα λέγαμε ότι το TubiTV μαζί φυσικά με το BBC iPlayer και ITV Hub, μας είναι υπεραρκετά και θα καλύψουν πλήρως όλες τις ανάγκες μας για το παγκόσμιο κύπελλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα δίκτυα που ακολουθούν δεν μπορούν να μας δώσουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Έτσι, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ενεργοποίηση ενός από τις εκατοντάδες αμερικάνικους server στην επέκταση του NordVPN…

..και στη συνέχεια, μια εγγραφή στο κανάλι και την είσοδο στο streaming ποδοσφαίρου και ταινιών του TubiTV πατώντας εδώ,

Ενδέχεται να μην μας αναγνωρίσει την εγγραφή μέσω των γνωστών υπηρεσιών, οπότε αν συμβεί κάτι τέτοιο, την κάνουμε χειροκίνητα πατώντας στο Register Via Email που θα δούμε.

Ιταλία (RaiPlay): PC / Smart TV / Android TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλωδίου)
 • Απαιτήσεις: Λογαριασμό στο δίκτυο, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720/1080p

Η Ιταλία απέτυχε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που ήταν μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Όμως, ακόμα κι αν η Squadra Azzura δεν παίζει στο Μουντιάλ 2022, η Rai έχει φροντίσει να αγοράσει τα αποκλειστικά δικαιώματα και προσφέρει δωρεάν τη ζωντανή μετάδοση και των 64 αγώνων στους κάτοικους Ιταλίας.

Tο Ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο προσφέρει όλα τα ματς στην εξαιρετική πλατφόρμα RaiPlay τύπου Netflix, ή οποία διαθέτει και δωρεάν Android app απευθείας μέσα από το Play Store των TV Box.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι στις δοκιμές μας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ίσως να ήταν προσωρινή η αδυναμία. Πάντως, η χρήση μέσω του browser στο PC φαίνεται να αποδίδει το streraming πολύ καλά.

Έτσι, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ενεργοποίηση των ιταλικών server στην επέκταση του NordVPN, ή και στο TV Box μήπως φανούμε τυχεροί την περίοδο των αγώνων.

Στη συνέχεια, μια εγγραφή στο κανάλι και την είσοδο στο streaming του RaiPlay πατώντας εδώ, Ενδέχεται να μας ζητήσει να συμπληρώσουμε ηλικία και φύλο.

Australia (SBS): PC / Smart TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλώδιο)
 • Απαιτήσεις: Άνοιγμα λογαριασμού, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720/1080p

Το SBS είναι το κρατικό δίκτυο της Αυστραλίας. Μάλιστα, έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για όλα τα ματς του Μουντιάλ 2022, προσφέροντας δωρεάν ζωντανή κάλυψη και στους 64 αγώνες. Θα ξεκινά περίπου 30 λεπτά πριν από κάθε παιχνίδι.

Το μόνο αρνητικό, είναι ότι το απόλυτα δωρεάν ποδοσφαιρικό θέαμα που προσφέρει ίσως συνοδεύεται από κάποιες διαφημίσεις, αλλά αυτό γίνεται σε όλα τα κανάλια του κόσμου, πλην των πλατφορμών του BBC και ITV. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να μας ζητήσει να απενεργοποιήσουμε τυχόν ad blocker στον browser.

Το SBS μεταδίδει τους ζωντανούς αγώνες τόσο στα παραδοσιακά τηλεοπτικά του κανάλια, όσο και από την βραβευμένη πλατφόρμα ροής SBS On-Demand, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο για τους κατοίκους της Αυστραλίας.

Έτσι, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ενεργοποίηση των αυστραλέζικων server στην επέκταση του NordVPN…

…και στη συνέχεια, μια εγγραφή στο κανάλι και την είσοδο στο streaming του SBS πατώντας εδώ,

Ενδέχεται να μην μας αναγνωρίσει την εγγραφή μέσω κοινωνικών δικτύων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, την κάνουμε χειροκίνητα πατώντας ξανά στο Create an Account που θα δούμε.

Γαλλία (TF1): PC / Smart TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλώδιο)
 • Απαιτήσεις: Λογαριασμό στο δίκτυο, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720/1080p

Στη Γαλλία, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, έχει τα δικαιώματα του Μουντιάλ 2022 σε 28 αγώνες. Αυτά περιλαμβάνουν όλα τα ματς της Γαλλίας, τους ημιτελικούς, και τον τελικό.

Το TF1 είναι δωρεάν για όλους τους Γάλλους κατοίκους, και το κρατικό κανάλι προσφέρει μια ποιοτική πλατφόρμα streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Αρκεί μόνο να ενεργοποιήσουμε κάποιον από τους αρκετούς γαλλικούς server όπως είδαμε προηγουμένως στα άλλα κανάλια…

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 4a

…και στη συνέχεια, να εγγραφούμε στην πλατφόρμα του TF1, πατώντας εδώ.

Από εκεί και μετά, θα έχουμε όλους τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 σε καλή ποιότητα. Επιπλέον, πατώντας εδώ, το κανάλι προσφέρει και επαναλήψεις των αγώνων μαζί με highlights, και πολλά άλλα για το παγκόσμιο κύπελλο.

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 4aμμa

Γερμανία (ZDF & ARD): PC / Smart TV / Android TV

 • Καλύτερη απόδοση: Σε PC και Smart TV (μέσω Miracst ή HDMI καλώδιο)
 • Απαιτήσεις: Άνοιγμα λογαριασμού, VPN με RAM server νέας τεχνολογίας
 • Ποιότητα streaming: 720p

Τα δύο γερμανικά κανάλια ZDF και ARD έχουν τα δικαιώματα του Μουντιάλ 2022 σε 48 αγώνες, από 24 το κάθε κανάλι. Περιλαμβάνονται όλα τα ματς της Γερμανίας, 10 αγώνες νοκ- άουτ, πολλοί αγώνες ομίλων, μέσα από δύο καλές πλατφόρμες streaming.

Το ARD λειτουργεί καλά και στον browser του TV Box, σε αντίθεση με το ZDF που δεν το υποστηρίζει.

Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο 6α

Για την εγγραφή και το streaming του ZDF πατάμε εδώ, και για το ARD εδώ.

Ακριβώς όπως και με τα προηγούμενα κανάλια, πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με την ενεργοποίηση των γερμανικών server στην επέκταση του NordVPN.

Πώς βλέπω τα ξένα κανάλια στην TV

Όπως είδαμε στον οδηγό, αν έχουμε TV Box/Android TV, το BBC και το ARD μπορούν να μας προσφέρουν του αγώνες απευθείας στην TV χωρίς να κάνουμε έξτρα ενέργειες.

Επιπλέον, όλα τα κανάλια του οδηγού μας επιτρέπουν την μετάδοση από τον Chrome του υπολογιστή απευθείας στην Android TV. Ωστόσο, η ποιότητα της εικόνας δεν θα είναι καλή.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως πρέπει να συνδέσουμε το PC στην τηλεόραση μας, είτε ασύρματα μέσω Miracast πατώντας στη σύνδεση από το κέντρο ενεργειών των Windows κάτω δεξιά, είτε ενσύρματα μέσω HDMI.

Στην ασύρματη σύνδεση μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τον επιτραπέζιο με κάποιο ασύρματο ποντίκι και εφόσον δεν απέχει πολλά δωμάτια από την TV. Στην ενσύρματη, ίσως τα πράγματα δυσκολεύουν για το desktop PC αν είναι σε απόσταση, εκτός αν διαθέτουμε κάποιο laptop.

Έτσι, σε ό,τι αφορά την ασύρματη σύνδεση, το Miracast απαιτεί από τον υπολογιστή να υποστηρίζει Wi-Fi Direct και Virtual Wi-Fi, που είναι διαθέσιμα στην έκδοση NDIS 6.3 και νεότερη.

Καθώς είναι βέβαιο ότι η TV, και πολύ πιθανόν και το laptop, θα υποστηρίζουν το Miracast, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το υποστηρίζει και ο επιτραπέζιος υπολογιστής μας.

Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή. Είναι ακριβώς η ίδια διαδρομή στα Windows 10 και 11.

Εάν ο υπολογιστής δεν υποστηρίζει Miracast, θα δούμε αμέσως τη σχετική ειδοποίηση, όπου δυστυχώς δεν μπορούμε να προβάλουμε ασύρματα από το PC στην TV.

Αν το υποστηρίζει θα δούμε ευθύς εξαρχής τις επιλογές για τη διαμόρφωση της ασύρματης οθόνης, όπου δεν κάνουμε κάτι άλλο.

Μετά, απλά πατάμε στη σύνδεση από το κέντρο ενεργειών των Windows για να αναγνωρίζουν την τηλεόραση μας, η οποία φυσικά πρέπει να είναι ανοικτή.

Αν θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερους τρόπους ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης, μέσω Chromecast, AirPlay, κ.λ.π, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε παλαιότερο οδηγό μας.