Μουντιάλ Κατάρ: Είναι πολλά τα λεφτά για τους φιναλίστ

Μουντιάλ Κατάρ

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει ήδη σπάσει ρεκόρ καινοτομιών και τα οικονομικά οφέλη για τους φιναλίστ φυσικά δε λείπουν από την εξίσωση.

Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι μόλις τρεις βδομάδες πριν τη σέντρα και ήδη έχει χαρακτηριστεί από τις πάρα πολλές καινοτομίες, που ξεκινούν από την εποχή διεξαγωγής και φτάνουν μέχρι τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι φιναλίστ.

Η FIFA έκανε γνωστό το ποσό που θα κερδίσει η νικήτρια ομάδα του Μουντιάλ σε συνδυασμό φυσικά με τη κατάκτηση του τροπαίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ η νικήτρια ομάδα του Μουντιάλ του Κατάρ θα ενισχυθεί με το ποσό των 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Αλλά τα οικονομικά οφέλη δε σταματούν μόνο στο νικητή της διοργάνωσης. Η φιναλίστ της διοργάνωσης μπορεί να μη χαμογελάσει στο τελικό αλλά θα γίνει πλουσιότερη κατά 27,27 εκατομμύρια ευρώ.

Η ομάδα που θα τερματίσει στη τρίτη θέση θα λάβει το ποσό των 24, 45 εκατομμυρίων, ενώ η χαμένη ομάδα του μικορύ τλικού θα λάβει 22,64 εκατομμύρια.

Οικονομικό ενδιαφέρον έχει όμως και για τις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι και τους προημιτελικούς, αλλά και τους «16» της διοργάνωσης. Οι χαμένοι των προημιτελικών θα λάβουν το ποσό των 15,4 εκατομμυρίων, ενώ οι ομάδες που θα αποκλειστούν στους «16»  θα αποκομίσουν το ποσό των 11,7 εκατομμυρίων.