Η παρουσία Κεϊρόζ ενισχύει το Ιράν

Κεϊρόζ

Η επαναπρόσληψη του Κάρλος Κεϊρόζ έχει κινητοποιήσει μια γηρασμένη ομάδα για μια τελευταία υπέρβαση στο Μουντιάλ. .

Σε πέντε προηγούμενες παρουσίες του σε Παγκοσμίο Κυπέλλο, το Ιράν δεν έχει προχωρήσει ποτέ πέρα από τη φάση των ομίλων, αλλά μετά την κλήρωση σε έναν όμιλο μαζί με την Αγγλία, την Ουαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται οι ελπίδες ότι το απογοητευτικό ρεκόρ τους μπορεί να σπάσει.

Ο Κεϊρόζ ανέκτησε τη θέση στο τιμόνι στα μέσα Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Ντράγκαν Σκότσιτς μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης με τον Κροάτη να αποβάλλεται ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων από τις σκληρές προεδρικές εκλογές της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ιράν.

Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πορτογαλίας θέλει να αναζωπυρώσει μια σχέση που καλλιέργησε με την ομάδα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οκταετούς θητείας του και τα σημάδια είναι ξεκάθαρα από την αρχή ότι λίγα έχουν αλλάξει για τον 69χρονο προπονητή.

Για τα φιλικά του Σεπτεμβρίου εναντίον της Ουρουγουάης και της Σενεγάλης, ο Κεϊρόζ επέλεξε 16 από την 23μελή ομάδα που επέλεξε για τους τελικούς στη Ρωσία το 2018, όταν το Ιράν κατέγραψε το καλύτερο αποτέλεσμα σε Παγκόσμιο Κύπελλο με τέσσερις βαθμούς από τρία παιχνίδια.

Οι συναντήσεις με την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πολιτικά φορτισμένες στο εσωτερικό, ενώ οι διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν είχαν ψυχολογικό αντίκτυπο σε μια ομάδα που διαλύθηκε από τη διαμάχη για την επαναπρόσληψη του Κεϊρόζ.

Οι εμφανίσεις εναντίον της Ουρουγουάης και της Σενεγάλης τον Σεπτέμβριο έφεραν όλα τα χαρακτηριστικά μιας προπονητικής ομάδας του Κεϊρόζ, ωστόσο, με αμυντική πειθαρχία και μια σκληρότητα στην αντεπίθεση.

Η άμυνα του Ιράν δούλεψε σκληρά για να περιορίσει τους Επιθετικούς της Ουρουγουάης Ντάργουιν Νούνιες και Λουίς Σουάρες πριν ο Μεχντί Ταρέμι σηκωθεί από τον πάγκο για να ξεκινήσει και να τελειώσει την κίνηση που έδωσε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού στην Αυστρία.

Ο Ταρέμι, ο οποίος έχει έρθει σε όλο και μεγαλύτερη προβολή με την Πόρτο τις τελευταίες δύο σεζόν, φέρει μεγάλο μέρος της επιθετικής απειλής του Ιράν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνος του είτε σε συνδυασμό με τον Σαρντάρ Αζμούν της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο πρώην winger της Μπράιτον και της Χόουβ Άλμπιον, Αλιρέζα Τζαχανμπάχς, θα θελήσει επίσης να αποδείξει ότι οι Άγγλοι ποδοσφαιρόφιλοι δεν είδαν το καλύτερο από αυτόν κατά τη διάρκεια της τριπλής θητείας του στην Premier League, καθώς το Ιράν θέλει να ανοίξει νέους δρόμους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.