Αίτημα υπέρ των δικαιωμάτων στο Μουντιάλ από το Καναδά

Καναδά

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Καναδά ζήτησε περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Κατάρ.

«Η ομοσπονδία του Καναδά υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη επιδίωξη περαιτέρω προόδου στα δικαιώματα και την ένταξη των εργαζομένων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «η ίδια η FIFA έχει αναγνωρίσει αυτά τα σημαντικά ζητήματα».

Αν και αναγνωρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, η ομοσπονδία θέλει να «διασφαλίσει ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε απτές βελτιώσεις».
«Πιστεύουμε ότι μία από τις κληρονομιές αυτού του τουρνουά θα πρέπει να είναι να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει περαιτέρω βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα, όχι μόνο στο Κατάρ, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Καναδά επισημαίνει επίσης ότι από την πρόκρισή της τον Μάρτιο-τη δεύτερη στην ιστορία της-, υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους της καναδικής πρεσβείας στη Ντόχα τρεις φορές, καθώς και με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και την Αμνηστία. Διεθνές.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις, πιστεύει ότι «οι νομικές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ θα μπορούσαν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο» εάν εφαρμοστούν πλήρως.

Να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας έγινε την Πέμπτη η πρώτη από τις 32, που οι ομάδες  τους προκρίθηκαν στο Μουντιάλ 2022, η οποία επέκρινε ανοιχτά το Κατάρ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνόδευσαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου