Οι λόγοι αποκλεισμού του Κεϊτά Μπαλντέ από τη Σενεγάλη

Μπαλντέ

Ο σταρ της Σενεγάλης Κεϊτά Μπαλντέ δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, λόγω πειθαρχικού ελέγχου για ντόπινγκ.

Ο 27χρονος αγωνίζεται στη Ρωσία για την Σπαρτάκ Μόσχας και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε όλη την Ευρώπη με Λάτσιο, Μονακό, Ίντερ Μιλάνου, Σαμπντόρια και Κάλιαρι. Μεγαλώνοντας στην Ισπανία, έκανε δύο εμφανίσεις για την Καταλονία πριν υποσχεθεί την πίστη του στη Σενεγάλη.

Ωστόσο, δεν θα προσθέσει στις 40 εμφανίσεις του στη Σενεγάλη, αφού του απαγορεύτηκε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μπαλντέ κλήθηκε να δώσει δείγμα για απαγορευμένες ουσίες, αφού η πρώην ομάδα του Κάλιαρι έχασε 5-1 από την Ουντινέζε τον Απρίλιο του 2022.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, μετά το ντεμπούτο του για τη Σπαρτάκ Μόσχας, ανακοινώθηκε ότι ο Ιταλικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ ολοκλήρωσε έρευνα για τον παίκτη.

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Μια δήλωση στον ιστότοπο της Spartak Moscow αποκάλυψε ότι επέστρεψε αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά κρίθηκε ότι παραβίασε το πρωτόκολλο.

«Ένα δείγμα που ελήφθη από τον Κεϊτά εκείνη την ημέρα δεν βρήκε απαγορευμένες ουσίες», ανέφερε η δήλωση.

«Ωστόσο, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, οποιαδήποτε κύρωση που σχετίζεται με το ντόπινγκ και επιβάλλεται από άλλη εθνική ή διεθνή αθλητική ένωση, εθνικό οργανισμό αντιντόπινγκ, γίνεται αυτόματα αποδεκτή από τη FIFA και πρέπει να αναγνωρίζεται από όλες τις συνομοσπονδίες και τις ενώσεις».

Ως εκ τούτου, ο Σενεγαλέζος διεθνής έχει αποβληθεί από το ποδόσφαιρο και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, με τη χώρα να παίζει όλα τα παιχνίδια των ομίλων τον Νοέμβριο.