Μουντιάλ Κατάρ: Γήπεδο από το μέλλον το «Lusail Stadium»

Μουντιάλ

Μετά το Μουντιάλ θα μετατραπεί σε έναν εμπορικό χώρο, με μαγαζιά, καφετέριες, αθλητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ιατρική κλινική

Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ: Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει συνολικά δέκα αγώνες του Μουντιάλ του Κατάρ και τον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης!

Λιγότερο από μήνας απομένει για την σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, του πρώτου Μουντιάλ που θα διεξαχθεί χειμώνα! Όσο πλησιάζει η ώρα, τόσο περισσότερο μπαίνει στο κλίμα ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Πάμε να γνωρίσουμε όμως το μεγαλύτερο Στάδιο του Μουντιάλ στο Κατάρ, εκεί όπου θα διεξαχθεί φυσικά και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.

Ένα γήπεδο το οποίο έχει χτιστεί πάνω σε μια νέα πόλη. Το Κατάρ κατασκεύασε από το… μηδέν την πόλη Λουσαΐλ, με αφορμή φυσικά το Μουντιάλ. Πρόκειται για μια πόλη που βρέχεται από τον Περσικό κόλπο, η οποία έχει χτιστεί ουσιαστικά σε μια αμμώδη ακτογραμμή, έκτασης 72.520 τ.χλμ.

Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται περίπου στους 200.000 – 250.000 κατοίκους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Λουσαΐλ δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% της.

 

Lusail Stadium: Ένα υπερσύγχρονο έργο 86.000 θεατών σε μια πόλη του… μέλλοντος! Εδώ θα γίνει ο τελικός του Μουντιάλ 2022!

Η μετακίνηση θα γίνεται κυρίως με τρένα και θαλάσσια ταξί, καθώς έχει φτιαχτεί και ένας φοβερός υπόγειος θάλαμος για τους πεζούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα θα ελέγχονται μέσω των υπολογιστών, καθώς τα πάντα θα περνάνε μέσω ηλιακής ενέργειας, όπως και τα γήπεδα τα οποία θα ψύχονται από τον ήλιο.

 

Lusail Stadium: Ένα υπερσύγχρονο έργο 86.000 θεατών σε μια πόλη του… μέλλοντος! Εδώ θα γίνει ο τελικός του Μουντιάλ 2022!

 

Για το γήπεδο της πόλης το οποίο θεωρείται και το πιο σύγχρονο του πλανήτη, έχουν προγραμματιστεί διάφορες αλλαγές μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι άνθρωποι της χώρας έχουν αποφασίσει να αναδιαμορφώσουν εντελώς το γήπεδο, καθώς θέλουν να το μετατρέψουν σε έναν εμπορικό χώρο, με μαγαζιά, καφετέριες, αθλητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ιατρική κλινική.

 

Lusail Stadium: Ένα υπερσύγχρονο έργο 86.000 θεατών σε μια πόλη του… μέλλοντος! Εδώ θα γίνει ο τελικός του Μουντιάλ 2022!

 

Παράλληλα, θα βγάλουν τα περισσότερα καθίσματα και θα αφήσουν περίπου τα 20.000, φτιάχνοντας έτσι ένα νέο, αρκετά μικρότερο, γήπεδο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί διάφορα αθλητικά event, πέρα από αγώνες ποδοσφαίρου.

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!