Με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης η Ολλανδία στο Μουντιάλ

Ολλανδία

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στο Μουντιάλ του Κατάρ, παρόλες τις αντιδράσεις για τους μετανάστες εργαζομένους.

Το Κατάρ, όπου οι μετανάστες εργάτες και οι αλλοδαποί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού των 2,8 εκατομμυρίων, έχει  δεχθεί έντονη κριτική από  οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις συνθήκες των εργαζομένων μεταναστών στα εργοτάξια του Μουντιάλ. Στην Ολλανδία παρόλα αυτά αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διαμαρτυρίες και να ψάξουν μια λύση στέλνοντας κυβερνητική αποστολή.

«Το υπουργικό συμβούλιο σκοπεύει να στείλει μια κυβερνητική αντιπροσωπεία, ως συνήθως σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις», ανέφεραν σε κοινή επιστολή τους προς το κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόλκε Χέκστρα και η υπουργός Αθλητισμού Κόνι Χέλντερ.
«Επιλέγουμε τη συνεργασία με το Κατάρ με σκοπό τη βιώσιμη αλλαγή», ανέφερε η επιστολή, προσθέτοντας ότι η απουσία τους θα «περιόριζε την ευκαιρία για διάλογο και συνεργασία».

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

 Μια κοινοβουλευτική πρόταση που εγκρίθηκε πέρυσι σε ψηφοφορία, προέτρεπε την κυβέρνηση να μην στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στο Μουντιάλ  του Κατάρ.

Δεν έγινε σαφές ποιοι θα απαρτίσουν την επίσημη ολλανδική αποστολή, ενώ δεν αποκλείεται η παρουσία του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέρμου-Αλέξανδρου, ο οποίος παρευρίσκεται συχνά σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.