Ανυπόμονη για το Μουντιάλ η κοινότητα του Καμερούν

Κατάρ

Τα μέλη της Καμερουνέζικης Κοινότητας στο Κατάρ μετρούν αντίστροφα τις ημέρες μέχρι η εθνική ομάδα του Καμερούν να ξεκινήσει την εκστρατεία της.

Οι αφρικανικοί ποδοσφαιρικοί κολοσσοί θα κάνουν την έβδομη εμφάνισή τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αφού έχασαν από τη Ρωσία το 2018. Έχουν κληρωθεί μαζί με πέντε φορές νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Βραζιλία και τους Ευρωπαίους Σερβία και Ελβετία στο Group G του τουρνουά 20 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο The Peninsula, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Καμερούν στο Κατάρ, Rene Mebenga δήλωσε: «Είναι σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τη χώρα μας να προκρίνεται και να είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι πιο σημαντικό γιατί ζούμε και εργαζόμαστε στο Κατάρ και κάποιοι έχουν συνεισφέρει άμεσα ή έμμεσα στις υποδομές του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Τα «δάμαστα Λιοντάρια» του Καμερούν προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση όταν νίκησαν τη Βορειοαφρικανική Αλγερία στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να κλείσουν τη θέση τους στη διοργάνωση. Ο Mebenga πιστεύει ότι το τουρνουά για τους Καμερουνέζους έχει λάβει πολύ περισσότερη δημοσιότητα λόγω του νέου επικεφαλής της διοίκησης ποδοσφαίρου, Samuel Eto’o. Ο πρώην θρύλος της Μπαρτσελόνα έπαιξε στο Qatar Stars League για τον αθλητικό σύλλογο του Κατάρ και είναι πρεσβευτής της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC) για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Ο τρόπος με τον οποίο προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας την Αλγερία σε ένα γήπεδο που δεν είχαν χάσει ποτέ πριν, ήταν κάτι ξεχωριστό. Δεν πηγαίνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο για να παίξουμε τα τρία πρώτα ματς, αλλά έχουμε επτά ματς να παίξουμε και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα τα παίξουμε όλα, όπως είπε ο Σάμουελ Ετό. Έτσι, αυτό δημιουργεί πολλή διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την εθνική μας ομάδα, κάνοντας πολλούς οπαδούς να αισθάνονται ότι αυτή είναι η ώρα τώρα για την Αφρική. θα φτάσουμε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οπότε υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την ομάδα μας μετά από αυτή την ομιλία του Ετό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Mebenga, οι Αφρικανοί οπαδοί θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο Κατάρ για το τουρνουά λόγω ορισμένων πολιτιστικών και κοινωνικών ομοιοτήτων.

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τις πιθανότητες της ομάδας για το τουρνουά, ο Mebenga είπε ότι δεν υπάρχει «όριο» στο τι μπορούν να επιτύχουν τα Λιοντάρια όταν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει όριο. Δεν βάζουμε κανένα όριο στην ομάδα. Έχουμε κάτι στο Καμερούν που λέμε στα γαλλικά, “L’impossible n’est pas Camerounais!” (Το αδύνατο δεν είναι καμερουνέζικο!). Αυτό είναι το μάντρα μας – η νοοτροπία είναι να πάμε μέχρι τέλους, ακόμα καλύτερα από την επιτυχία της ομάδας του 1990».