Μουντιάλ Κατάρ: Κόντρα στη FIFA οι αρχηγοί των ομάδων

Μουντιάλ Κατάρ

Δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από τη FIFA, αλλά το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, κατά των διακρίσεων, θα φορεθεί από αρκετές εθνικές.

Η Αγγλία έκανε την αρχή αλλά αρκετές εθνικές όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Η FIFA αν και έχει λάβει σχετικό αίτημα από τις ομοσπονδίες δεν έχει απαντήσει, αν και οι τελευταίες δεν δείχνουν να συγκινούνται από τη πιθανότητα προστίμου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουαλίας, θα αγωνιστούν με τους αρχηγούς τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο στο προσεχές Μουντιάλ στο Κατάρ για να στείλουν ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη χώρα του Κόλπου.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: η Αγγλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ουαλία, καθώς και οι Νορβηγία και Σουηδία, που δεν έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η UEFA έχει ήδη δώσει άδεια για το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου και οι δέκα χώρες σχεδιάζουν οι αρχηγοί τους να το φορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η αρχηγός γυναικών της Αγγλίας αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα σε μελλοντικούς διεθνείς αγώνες.

Μια ομάδα εργασίας της ευρωπαϊκή ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρόκειται να συναντηθεί με τη FIFA αυτή την εβδομάδα και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, καθώς και η επιθυμία των ευρωπαϊκών χωρών για δέσμευση για ένα μόνιμο κέντρο στο Κατάρ, όπου οι μετανάστες εργαζόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν για συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Η FA δεν είναι θα μέρος της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας, αλλά αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την αποζημίωση των μεταναστών εργαζομένων που έχουν τραυματιστεί ενώ εργάζονταν σε έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκτός από ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, ο πρώτος αγώνας της Αγγλίας στο τουρνουά είναι εναντίον του Ιράν, ενός έθνους που θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο κυρώσεων από ευρωπαϊκές χώρες μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών.