Σάουθγκεϊτ: «Οι τραυματισμοί με ανησυχούν»

Σαουθγκέιτ

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τον τεχνικό της Αγγλίας είναι ενδεχόμενοι τραυματισμοί λόγω του βεβαρημένου προγράμματος.

Φανερά προβληματισμένος ήταν σε πρόσφατη συνέντευξη ο Σάουθγκεϊτ όταν ρωτήθηκε για τον τραυματία Κάιλ Γουόκερ. Όπως δήλωσε, μέχρι την εκκίνηση του Μουντιάλ το πρόγραμμα γίνεται αρκετά επίπονο για πολλούς ποδοσφαιριστές και συνεχίζει να ανησυχεί μήπως προκύψουν και νέα προβλήματα.

«Απλώς διαπιστώνω ότι οι αγώνες είναι τόσο έντονοι και οι παίκτες παίζουν τόσο πολύ», πρόσθεσε, ο Άγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός, στο περιθώριο της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024, που έγινε στην Φρανκφούρτη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα «Τρία Λιοντάρια», παρατάχθηκαν στους αγώνες του Nations League, χωρίς τον μέσο Κάλβιν Φίλιπς, έναν ακόμη παίκτη των «πολιτών» και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας, ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση στον ώμο και κατά συνέπεια, η παρουσία του στο Κατάρ, είναι αμφίβολη.

Για αυτούς τους δύο παίκτες «θα είναι θέμα προσδιορισμού του επιπέδου της εγγενούς φυσικής τους κατάστασης. Γιατί δεν θα έχουμε φιλικό αγώνα πριν από τη διοργάνωση», σημείωσε ο Σαουθγκέϊτ, ο οποίος αποκάλυψε ότι σκοπεύει να ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» του, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, «μάλλον λίγο πριν το τελευταίο Σαββατοκύριακο» της Premier League και συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 Νοεμβρίου.

«Δεν νομίζω ότι θα χρειασθούν πολλοί παίκτες να είναι «stand-by», γιατί εκείνη την στιγμή θα πρέπει να έχουμε μια αρκετά ακριβή εικόνα των διαθέσιμων παικτών».