Και η Δανία στο μποϊκοτάζ για το Μουντιάλ του Κατάρ

Κατάρ

Η Δανία μετά τη Γαλλία μπαίνει στο χορό των εξελίξεων, αφού αρνείται να συμμετέχει με το κόσμο της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μετά την άρνηση των Γάλλων να μεταδώσουν οποιονδήποτε αγώνα του Μουντιάλ του Κατάρ σε δημόσιους χώρους, έρχεται και η ανακοίνωση της Δανίας, η οποία αναφέρει ότι οι ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψουν χωρίς τις οικογένειές τους στο τουρνουά, αφού αυτός είναι ένας τρόπος για να μειώσουν τα έσοδα σε μια χώρα που δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία κέρδους για το Κατάρ», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της DBU Γιάκομπ Χόγιερ, στην εφημερίδα «Ekstra Bladet». «Ως εκ τούτου, μειώσαμε τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες. Στους προηγούμενους (τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου), οι σύζυγοι και οι σύντροφοι των παικτών ταξίδεψαν με τη διοίκηση, αλλά όπως είπα, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια για (αυτούς τους τελικούς)».

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Το Κατάρ έχει επικριθεί έντονα από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο για τη μεταχείρισή του προς τους μετανάστες εργάτες. Μια ανάλυση της εφημερίδας «Guardian» τον Φεβρουάριο του 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 6.500 μετανάστες από τη Νότια Ασία είχαν πεθάνει στο Κατάρ από το 2010 και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει σημειώσει ότι το Κατάρ αποκρύπτει θανάτους εργαζομένων!

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC), αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό ότι «το τουρνουά κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους». Η κυβέρνηση του εμιράτου υποστήριξε ότι το εργατικό της σύστημα είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά διέψευσε μια έκθεση της Αμνηστίας του 2021 ότι χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι εξακολουθούν να υφίστανται εκμετάλλευση.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών «Hummel» γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η εμφάνιση που θα φορέσει η Δανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο σχεδιάστηκε ως διαμαρτυρία ενάντια στο ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ.

Από πλευρά της η Ομοσπονδία της χώρας μείωσε επίσης τα ταξίδια προς το Κατάρ για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Καθένας από αυτούς μπορεί να παρευρεθεί μόνο σε έναν αγώνα της Δανίας, ενώ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντα περισσότερα από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε παιχνίδι της χώρας.