Μουντιάλ Κατάρ: Ένα τεχνολογικό… θαύμα

Μουντιάλ ομάδες

Στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ θα χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνολογία που υπάρχει διαθέσιμη μέχρι σήμερα στο τομέα του ποδοσφαίρου.

Το Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12) δεν θα είναι μονάχα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πολυτελείας, αλλά θα είναι και το πιο… τεχνολογικο όλων των εποχών.

Ο λόγος είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνολογία που είναι διαθέσιμη μέχρι σήμερα: Θα υπάρχουν αισθητήρες στη γραμμή του τέρματος για να διαπιστωθεί εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι, το VAR θα ελέγχει τις φάσεις όπως και στη Ρωσία το 2018, ενώ θα υπάρχει και η ημι-αυτόματη ανίχνευση του οφσάιντ, που έχει ήδη δοκιμαστεί στο Champions League. με στόχο «τη λήψη ταχύτερων, ακριβέστερων και αξιόπιστων αποφάσεων».

Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

 «Δώδεκα κάμερες που είναι εγκατεστημένες κάτω από την οροφή του γηπέδου καταγράφουν τις κινήσεις της μπάλας και έως και 29 σημεία δεδομένων κάθε παίκτη, 50 φορές το δευτερόλεπτο, για να υπολογίσουν τις ακριβείς θέσεις τους στο γήπεδο. Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν τα άκρα και τα μέρη του σώματος που λαμβάνονται υπόψη για να σηματοδοτήσουν ένα οφσάιντ» αναφέρει χαρακτηριστικά η FIFA για το ημι-αυτόματο οφσάιντ.