Η τελευταία παράσταση και το πρώτο εκτός έδρας τρόπαιο

Μουντιάλ

Οι πειραματισμοί των προπονητών σχεδόν τελείωσαν και τώρα μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ.

Σε ένα μήνα και κάτι (20 Νοεμβρίου για την ακρίβεια)  ξεκινά το Μουντιάλ. Οι πειραματισμοί των προπονητών σχεδόν τελείωσαν και τώρα πρέπει να δουν ποιες ακριβώς πιθανές ενδεκάδες θα χρησιμοποιήσουν στο κορυφαίο αυτό, ποδοσφαιρικό ραντεβού του 2022.

Τα περασμένα χρόνια οι φιλικές συναντήσεις μεταξύ των καλυτέρων της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής ήταν μια ιεροτελεστία πριν από την σπουδαία διοργάνωση.  Η εθνική Βραζιλίας δεν έχει δώσει αγώνα απέναντι σε  ευρωπαϊκή ομάδα,  από τότε που κατέβαλε την  Τσεχία σε φιλικό,  τον Μάρτιο του 2019.  Η Αργεντινή από την πλευρά της  έπαιξε εναντίον ευρωπαϊκής ομάδας, τα  τελευταία χρόνια, και το καλοκαίρι υπερίσχυσε της Ιταλίας στο  Φιναλίσιμα (πρωταθλήτρια N. Αμερικής με πρωταθλήτρια Ευρώπης)  στο Γουέμπλεϊ.

Προς το παρόν, δεν έχουμε τόσα πολλά να αναφέρουμε, όσα θα θέλαμε, αλλά σίγουρα με αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα,  μπορούμε να πούμε ότι οι δύο αυτές χώρες (Αργεντινή και Βραζιλία) έχουν όλα τα φόντα για να κυριαρχήσουν στο Κατάρ.

Η εθνική  Βραζιλίας έχει έντονο ανταγωνισμό για θέσεις στην γραμμή πυρός της, με τους Ριτσάρλισον και Γκάμπριελ Ζεσούς να  δίνουν μεγάλη μάχη για τη φανέλα με το  Νο.9. Ο Τίτε φαίνεται να αναζητά ακραίους οπισθοφύλακες , κι αυτό γιατί εκεί δείχνει η «σελεσάο» να έχει αρκετές αδυναμίες και να αποτελεί την  αχίλλεια πτέρνα της, ενόψει Μουντιάλ.

Από την άλλη η Αργεντινή, μοιάζει με μια ομάδα που μπορεί να παραμερίσει τα  αδύναμα έθνη. Ο τεχνικός της, Λιονέλ Σκαλόνι  μπορεί να μην έχει δεσμευτεί να απελευθερώσει μαζικά το επιθετικό του ταλέντο που διαθέτει η ομάδα του, αλλά το σίγουρο είναι ότι διαθέτει μία  ομάδα η οποία είναι δύσκολο να… καταρρεύσει. Μάλιστα έχει την ικανότητα χάρη στην κλάση αρκετών ποδοσφαιριστών του, να  κρατήσει καλά την μπάλα στον έλεγχό της και φυσικά  να πάρει το καλύτερο από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πιθανότατα θα εμφανισθεί σε κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων τέτοιο διαμετρήματος, για τελευταία φορά στην μεγάλη του σταδιοδρομία. Οπότε αποτελεί και μία μεγάλη πρόκληση για τον αργεντινό άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να κατακτήσει το κορυφαίο τρόπαιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν 4 χρόνια άλλωστε ο Μέσι φαινόταν ότι είχε χάσει την τελευταία του ευκαιρία για να δοξασθεί ακόμη περισσότερο στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Τώρα όμως δεν θα το έλεγε κανείς.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η εθνική  Αργεντινής με τον Σκαλόνι στο τιμόνι της έχει αποκτήσει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Οπότε  επιθυμεί να ξεφύγει από τη «μιζέρια» των περασμένων Μουντιάλ, στα οποία ζορίστηκε αρκετά και ευελπιστεί πως στο φετινό θα φτάσει έως  την… πηγή, αλλά και θα πιεί .νερό !!!

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Η Ολλανδία τρεις φορές φιναλίστ αλλά ποτέ νικήτρια είναι ένα δυνατό αουτσάιντερ. Η Αγγλία πάντα από το 1966 και μετά, προσπαθεί να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου αλλά και πάλι δύσκολα μπορεί να την εμπιστευθεί κάποιος για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Γερμανία έχει μπει για τα καλά  στην εποχή «Χάνσι Φλικ» και θέλει  να πετύχει  κάτι καλό, αλλά δεν πείθει. Κάτι ανάλογο και για την Ισπανία που διαθέτει μία νεανική αλλά άπειρη ομάδα για τέτοιες απαιτητικές διοργανώσεις. Η Γαλλία του Ντεσάν (πιθανότατα μετά θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ομοσπονδίας του) διαθέτει τον εκπληκτικό Μπαπέ, και τον θαυμάσιο, Γκριεζμάν και μερικά άλλα ανερχόμενα ταλέντα, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2018.Το Βέλγιο παραμένει μία ισχυρή δύναμη αλλά …

Η Πορτογαλία είναι μία αρκετά σταθερή ομάδα ,ενώ η Ουρουγουάη έχει «βαριά φανέλλα» αλλά δεν δείχνουν ικανές για να φτάσουν στην κορυφή!

Αν και είναι αρκετά νωρίς, καταλήγοντας θα λέγαμε ότι μάλλον φτάνει η ώρα (όπως το 1958) εθνική ομάδα της Νοτίου Αμερικής να κατακτήσει εκτός ηπείρου της. το Παγκόσμιο κύπελλο και ίσως αυτή η φορά να ανήκει ολοκληρωτικά στον Λιονέλ Μέσι…