Μουντιάλ Κατάρ: Μποϊκοτάζ από γαλλικές πόλεις,

Μουντιάλ Κατάρ

Πόλεις στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων οι Λιλ και Ρεν, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ λόγω της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ολοένα και πιο κοντά πλησιάζουμε για το Μουντιάλ του Κατάρ το οποίο θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή όμως, πληθαίνουν κι οι αντιδράσεις εις βάρος της διοργανώτριας χώρας.

Το Κατάρ κατηγορείται για καταπάτηση και παραβίαση των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, με τους αριθμούς των νεκρών εργατών να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πόλεις της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων η Λιλ και η Ρεν, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση με το να μην τοποθετήσουν γιγαντοοθόνες σε δημόσιους χώρους.

“Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι ανοησία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό”, δήλωσε η δήμαρχος της Λιλ, Μαρτίν Ομπρί.

“Όταν αγαπάς πραγματικά το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να αγαπήσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Δεν θα στήσουμε γιγαντοοθόνη, ούτε θα βάλουμε στην πόλη μας τα χρώματα μιας εκδήλωσης που αρνούμαστε να υποστηρίξουμε”, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, Αρνό Ντελάντ.