Μουντιάλ Κατάρ: Ειδική μεταχείριση στους… μεθυσμένους

Μουντιάλ Κατάρ

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ του Κατάρ βρήκαν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους οπαδούς που το παρακάνουν με το ποτό.

Διαμορφώνουν ειδικές τέντες «νηφαλιότητας» ως μια ήπια προσέγγιση για την αντιμετώπιση εκείνων που έχουν μεθύσει και έχουν εμπλακεί σε επεισόδια μικρής έντασης κι έκτασης ή όπου υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλειά τους. Στο Μουντιάλ του Κατάρ οι αρμόδιοι αναμένουν ότι με έως και 200.000 διεθνείς οπαδούς στη Ντόχα κάθε μέρα θα αντιμετωπίζουν κάποια προκλητική συμπεριφορά και τα «sobering tents» θα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των υποστηρικτών, σίγουρα πιο ανεκτικός από τη… σύλληψη.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Όσοι οδηγούνται στις σκηνές θα παραμείνουν εκεί μέχρι να θεωρηθεί ότι έχουν «ξεσουρώσει» και θα μετά θα μπορούν να αποχωρούν με μια προειδοποίηση ότι το να είναι μεθυσμένοι δημόσια στο Κατάρ αποδοκιμάζεται έντονα τόσο από τον τοπικό πληθυσμό όσο και από τις Αρχές!

Ορισμένες πόλεις στην Αγγλία χρησιμοποιούν συνήθως «μεθυσμένες δεξαμενές» – εποπτευόμενες μονάδες, τα οποία είναι μέρη όπου μπορούν να ελεγχθούν οι… γλεντζέδες, που έχουν κάπως ξεφύγει με την κατανάλωση αλκοόλ και να τους επιτραπεί μάλιστα να κοιμηθούν εκεί.

Οι αρχές του Κατάρ θα προχωρήσουν επίσης στη δημιουργία ενός συστήματος για την ταχεία αντιμετώπιση τυχόν άλλων αδικημάτων χαμηλού επιπέδου, αντί να περνούν οι οπαδοί μέρες ή εβδομάδες σε ένα κελί φυλακής.