Μουντιάλ Κατάρ: Χωρίς το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μουντιάλ Κατάρ

Οι χιλιάδες οπαδοί που θα ταξιδεύσουν στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν θα χρειάζεται να είναι εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό.

Οι θεατές στο Μουντιάλ του Κατάρ, που θα γίνει στο τέλος του χρόνου, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Οφείλουν ωστόσο να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι φίλαθλοι -από έξι ετών και πάνω- θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό πριν φτάσουν αεροπορικώς στο Κατάρ. Ειδικότερα, το αρνητικό τεστ (48ωρου αν πρόκειται για μοριακό και 24ωρου προκειμένου για τεστ αντιγόνου) είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες, ηλικίας έξι ετών και άνω, οι οποίοι πάντως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν νέο τεστ μετά την άφιξή τους στο Κατάρ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφροράς και τις δομές Υγείας. Παράλληλα, οι Αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι από τη χώρα καταγωγής τους.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Αν κάποιος επισκέπτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, θα τίθεται σε απομόνωση για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, ενώ για επιπλέον πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές του Κατάρ γνωστοποίησαν ακόμη ότι όλοι οι επισκέπτες άνω των 18 ετών θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης «Ehteraz», η οποία απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ιδιαίτερα για τη χρήση του μέσα στα στάδια των αγώνων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.