Μουντιάλ Κατάρ: Και επίσημα το ακριβότερο στην ιστορία

Μουντιάλ Κατάρ

Το ακριβότερο στην ιστορία αναμένεται να είναι το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 με αξία μεγαλύτερη των 220 δις.

Με επενδύσεις δισεκατομμυρίων, το Μουντιάλ του Κατάρ που αναμένεται να αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου, θα είναι το ακριβότερο της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado, σύμφωνα με ανάλυση της «Statista» (εταιρεία που ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση και στα δεδομένα αγοράς και καταναλωτών»), αναφέρεται ότι έχουν ήδη δαπανήσει ένα ποσό κοντά στα 220 δισεκατομμύρια!

Η διαφορά που προκύπτει με τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι μεγαλύτερη των 200 Δις αφού ενδεικτικά η Ρωσία και η Βραζιλία που ακολουθούν είχαν προϋπολογισμό 11.6 και 15 δις αντιστοίχως.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Ο μεγαλύτερος λόγος της μεγάλης αυτής διαφοράς είναι ότι το Κατάρ δεν επένδυσε μόνο στις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά εφάρμοσε και ένα ακόμη ευρύτερο σχέδιο ενόψει του 2030.

Για την κατασκευή γηπέδων, διατέθηκαν από 6,5 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έγιναν και μεγάλες αλλαγές σε όλη την επικράτεια, όπως η κατασκευή ξενοδοχείων και δικτύων μετρό, αεροδρόμια και πολλών άλλων έργων που θα κάνουν πιο εύκολη την ζωή τόσο των παικτών όσο και τον φιλάθλων που θα βρεθούν στο μουντιάλ του 2022

Ωστόσο, παρά τα εκατομμύρια που έχουν επενδύσει , επανειλημμένα η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η κυβέρνηση του Κατάρ έχουν βρέθει στο «στόχαστρο» κριτικής για το εργασιακό περιβάλλον που βρίσκονται οι εργαζόμενοι μετανάστες, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 6.500 εξ αυτών έχουν φύγει απτή ζωή .

Τα πιο ακριβά Μουντιάλ:

Κατάρ 2022 220 δισεκατομμύρια δολάρια
Βραζιλία 2014  15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ρωσία 2018 11.6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ν.Κορέα-Ιαπωνία 2002 7 δισεκατομμύρια δολάρια
Γαλλία 1998   2,3 δισεκατομμύρια δολάρια
ΗΠΑ 1994     500 εκατομμύρια