Χάος στο Ιράν με ποστάρισμα του Χατζισαφί

Ιράν

Σύμφωνα με τη Dailymail επικρατεί χάος στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Οι Χατζισαφί και Γιάχανμπας φέρονται να αναγκάστηκαν να σβήσουν αναρτήσεις τους

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο παντού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εθνική ομάδα του Ιράν, όπου οι αρχηγοί της, Εχσάν Χατζισαφί και Αλιρέζα Γιάχανμπας φέρονται να αναγκάστηκαν να σβήσουν αναρτήσεις τους προς τιμήν της νεαρής κοπέλας. Η Αμινί συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη για “ανάρμοστη ενδυμασία” από την αστυνομία Ηθών που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της τήρησης του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Και τρεις μέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Ο άδικος χαμός της πυροδότησε διαδηλώσεις στις κύριες πόλεις του Ιράν, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Τεχεράνη και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Daily Mail, οι εξελίξεις στη χώρα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Εθνική.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές θέλουν να μιλήσουν ελεύθερα αλλά «περιορίζονται», προεξεχόντων των αρχηγών. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει πως τόσο ο Αλιρέζα Γιάχανμπας της Φέγενορντ όσο και ο Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ, έκαναν αναρτήσεις στα social media προς τιμήν της Αμινί, όμως αμφότεροι φέρονται να «αναγκάστηκαν» να τις κατεβάσουν.