Ενίσχυση με… 3.000 αστυνομικούς από την Τουρκία

Κατάρ

Η Τουρκία θα στείλει περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς στο Κατάρ για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των σταδίων και των ξενοδοχείων.

Η Τουρκία θα στείλει περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς στο Κατάρ για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των σταδίων και των ξενοδοχείων στην διάρκεια του Μουντιάλ, σε μια επιχείρηση ασφαλείας που πληρώνουν οι «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης, αλλά θα είναι υπό τουρκική διοίκηση, όπως ανακοίνωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών, η Άγκυρα θα στείλει 3.000 αστυνομικούς και 100 αστυνομικούς ειδικών επιχειρήσεων στο Κατάρ, μαζί με 50 ειδικούς εξουδετέρωσης βομβών και 80 σκύλους-ανιχνευτές.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

«Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, η τουρκική αστυνομία θα λάβει εντολές μόνο από τους Τούρκους ανωτέρους της που υπηρετούν προσωρινά στο Κατάρ» ανέφερε η τουρκική πηγή. «Η πλευρά του Κατάρ δεν θα μπορέσει να δώσει απευθείας εντολές στην τουρκική αστυνομία. Όλα τα έξοδα του προσωπικού που θα αναπτυχθεί θα καλυφθούν από το κράτος του Κατάρ».

Η συμφωνία πρωτοκόλλου αναφέρει ότι η Τουρκία θα στείλει επίσης ανώτερο προσωπικό για να ηγηθεί των αστυνομικών ομάδων και «έναν αριθμό προσωπικού για συντονισμό», καθώς και έναν «γενικό συντονιστή».