Καζρί: «Η Τυνησία θα γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Καζρί

Ο αρχηγός της Τυνησίας Ουάχμπι Καζρί πιστεύει ότι η χώρα του μπορεί να γράψει ιστορία στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Τυνησία βρίσκεται στην ομάδα Δ μαζί με τη Γαλλία , την Αυστραλία και τη Δανία. Παρόλο που η Τυνησία ήταν η ομάδα με τη χαμηλότερη κατάταξη στο Pot 3 και δεν έχει καταφέρει ποτέ να βγει από τη φάση των ομίλων, ο αρχηγός παραμένει αισιόδοξος.

«Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε από τον όμιλο, ξέρουμε ότι η Γαλλία είναι εκεί ψηλά και θα παίξει για να κερδίσει. Η Δανία και η Αυστραλία είναι καλές ομάδες, νομίζω ότι θα ήταν καταπληκτικό αν μπορούσαμε να το κάνουμε, η Τυνησία δεν ξεπέρασε ποτέ τη φάση των ομίλων. Νομίζω ότι έχουμε μια καλοφτιαγμένη ομάδα που μπορεί να προκριθεί από τον όμιλο», δήλωσε ο Καζρί .

Γεννημένος στη Γαλλία από γονείς τυνησιακής καταγωγής, ο Καζρί επέλεξε να εκπροσωπήσει την Τυνησία το 2012. Ήταν  μέλος της ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, όταν η Τυνησία νίκησε τον Παναμά με 2-1 και κέρδισε τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1978. Από ένα γκολ πέτυχε και ο Καζρί για την ομάδα του.

«Όταν είσαι αρχηγός πρέπει να είσαι παράδειγμα στο γήπεδο, ξέρεις ότι οι άλλοι παίκτες σε κοιτάζουν και οι νέοι επίσης, θέλουν να δουν πώς συμπεριφέρονται οι μεγάλοι. Οπότε έχουμε αυτόν τον ρόλο για να έχουμε θετική εικόνα».

«Τότε με ρώτησαν από την Τυνησία και όταν με κάλεσε η κορυφή του αθλήματος έπρεπε να απαντήσω. Δεν ήξερα αν θα έπαιζα ποτέ για τη γαλλική ομάδα, ενώ (στην Τυνησία) ένιωθα ότι όλοι με ήθελαν και έτσι έκανα τον εαυτό μου διαθέσιμο. Έκανα αυτή την επιλογή και δεν το μετανιώνω, έπαιξα πέντε Κύπελλα Εθνών Αφρικής, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζω να έρθει ένα δεύτερο. Το να παίζω για την εθνική ομάδα είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μου, είμαι πολύ χαρούμενος και δεν μετανιώνω για την επιλογή που έκανα», πρόσθεσε ο Χάζρι

Η Τυνησία αντιμετωπίζει τις Κομόρες και τη Βραζιλία αργότερα αυτό το μήνα, καθώς συνεχίζεται η προετοιμασία τους για τη διοργάνωση στο Κατάρ.

Mην χάσεις την ευκαιρία διεκδικώντας όλες τις προσφορές του Pamestoixima.gr

Η ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τυνησίας 2022 αναμένεται να ονομαστεί τον Οκτώβριο και ο προπονητής Jalel Kadri άφησε να εννοηθεί ποιος θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην ομάδα του για τα φιλικά του Σεπτεμβρίου.