Αυτές είναι οι εμφανίσεις της Δανίας για το Μουντιάλ

Μουντιάλ

Η Δανία αντλεί έμπνευση από την ομάδα που κέρδισε το Euro του 1992 για τις εμφανίσεις του Μουντιάλ 2022

Τριάντα χρόνια μετά τον πιο διάσημο ποδοσφαιρικό θρίαμβό της, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας ελπίζει ότι κάποια έμπνευση από αυτήν την ομάδα θα ωθήσει τη χώρα στη νίκη στο Μουντιάλ της FIFA αυτό το φθινόπωρο στο Κατάρ.

Η Dansk Boldspil-Union (DBU) και ο κατασκευαστής Hummel παρουσίασαν νέες εμφανίσεις εθνικών ομάδων το πρωί της Δευτέρας. Και οι τρεις φανέλες έχουν ένα τονικό μοτίβο που αντικατοπτρίζει τις φανέλες που φορούσε η εθνική ομάδα ανδρών της Δανίας το 1992 όταν κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η εντός έδρας εμφάνιση είναι κόκκινη με διακριτικές τονικές κάθετες και διαγώνιες γραμμές στο μπροστινό μέρος. Μια πιο σκούρα απόχρωση των κόκκινων μορφών χρησιμοποιείται για ρίγες την αρχή κάτω από τα χέρια, έρχονται σε ένα σημείο στο στήθος, στη συνέχεια τρέχουν πίσω γύρω από τα μανίκια. Περισσότερες σκούρες κόκκινες ρίγες τρέχουν κάτω από τα μανίκια στη μανσέτα.

Αυτό το σχέδιο προέρχεται απευθείας από τις εμφανίσεις της ομάδας που κέρδισε το Euro 1992, οι οποίες κατασκευάστηκαν επίσης από τον Hummel. Εκείνη η ομάδα νίκησε τη Γερμανία με 2-0 στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

«Αν και η φανέλα είναι ριμέικ της φανέλας του ’92 και σηματοδοτεί την 30ή επέτειο του θριάμβου (του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), δεν θέλουμε απλώς ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στους παλιούς θρύλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hummel, Allan Vad Nielsen, στον ιστότοπο της DBU. «Πηγαίνουμε στο (Μουντιάλ) με μία από τις ισχυρότερες εθνικές ομάδες των τελευταίων χρόνων και ως εκ τούτου η φανέλα είναι επίσης ένα σύμβολο ότι τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε τους θρύλους του μέλλοντος. Σε 20-30 χρόνια, ελπίζουμε ότι θα είναι οι σημερινοί παίκτες της εθνικής ομάδας που θυμόμαστε με την ίδια θρυλική κατάσταση όπως και με την ομάδα του ’92 σήμερα».

Ο γιακάς V-neck στο πουκάμισο είναι κόκκινος, με διακριτικά πιο σκούρο κόκκινο τελείωμα γύρω από τις άκρες. Το έμβλημα της εθνικής ομάδας και το λογότυπο hummel στο στήθος, μαζί με τα chevrons Hummel στους ώμους, αποδίδονται με κόκκινο χρώμα, σχεδόν συνδυάζονται με την υπόλοιπη φανέλα.

Μέσα στο κολάρο, υπάρχουν δύο συνθήματα τυπωμένα: “FOR DANMARK” (“Για τη Δανία”) και “EN DEL AF NOGET STØRRE” (“Μέρος κάτι μεγαλύτερου”).

«Έχουμε στόχο να συγκεντρώσουμε και να ενθουσιάσουμε όλη τη Δανία και η εθνική ομάδα των ανδρών το έχει κάνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και μπορεί να το κάνει ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγους μήνες», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της DBU, Γιάκομπ Γιένσεν. «Η νέα φανέλα της εθνικής ομάδας τονίζει τη μεγάλη σημασία της ομάδας και δείχνει τα σημερινά αστέρια που θα θυμούνται για τα μεγάλα επιτεύγματά τους σε 20-30 χρόνια. Ανυπομονούμε να δούμε τους παίκτες με τη φανέλα και να τους επευφημήσουμε για τη νίκη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Η DBU και ο Hummel αποκάλυψαν επίσης μια λευκή εκτός έδρας εμφάνιση και μια μαύρη τρίτη εμφάνιση. Και τα δύο διαθέτουν τα ίδια τονικά μοτίβα και μονόχρωμα εμβλήματα με την εντός έδρας εμφάνιση.

Η μαύρη τρίτη εμφάνιση θα είναι η πρώτη από τις τρεις νέες εμφανίσεις που θα δούμε αγωνιστική δράση όταν η Δανία αντιμετωπίσει την Κροατία στο UEFA Nations League την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Η κόκκινη εντός έδρας φανέλα θα φορεθεί για πρώτη φορά εναντίον της Γαλλίας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Pamestoixima.gr, πάμε προσφορές!

Η Δανία βρίσκεται στο Group D στο Μουντιάλ μαζί με τη Γαλλία, την Αυστραλία και την Τυνησία. Η πρώτη τους πορεία θα είναι εναντίον της Τυνησίας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Education City Stadium στο Αλ Ραγιάν του Κατάρ.