Τεστ στα πέναλτι για τους «Οράνιε»

Φαν Χάαλ

Η Ολλανδία θα δοκιμάσει τους τερματοφύλακες της σε μια ειδική προπόνηση στα πέναλτι, αυτή την εβδομάδα. υπό το βλέμμα τιυου Φαν Χάαλ.

Έχει καλέσει τέσσερις τερματοφύλακες για τους αγώνες του Nations League αυτής της εβδομάδας με την Πολωνία και το Βέλγιο, καθώς οι Ολλανδοί θέλουν να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου τους και να προκριθούν στους τελικούς, του επόμενου Ιουνίου. Ωστόσο, ο Φαν Χάαλ είπε ότι προτεραιότητα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ (20/11-18/12), όπου η Ολλανδία βρίσκεται στον 1ο όμιλο, με Κατάρ, Ισημερινό και Σενεγάλη.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Έτσι έχει καλέσει άλλους δύο τερματοφύλακες την Τετάρτη για μια ειδική προπόνηση στα πέναλτι, είπε σε συνέντευξη Τύπου:
«Ψάχνω για τον καλύτερο στα πέναλτι και έτσι δοκιμάζουμε όλους τους τερματοφύλακες».

Ο Φαν Χαάαλ προκάλεσε συζητήσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όταν άλλαξε τερματοφύλακες λίγα λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης του προημιτελικού αγώνα τους με την Κόστα Ρίκα στη Βραζιλία.

Έβγαλε τον Γιάσπερ Σίλεσεν βάζοντας στη θέση του τον Τιμ Κρουλ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι για να εξασφαλίσει τη νίκη-πρόκριση των Ολλανδών.

«Πάντα ψάχνω για τα μικρά πλεονεκτήματα και γι’ αυτό δίνω ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα. Έχουμε δει στο παρελθόν πώς τα πέναλτι παίζουν μεγάλο ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Φαν Χάαλ είπε ότι θα επέλεγε τέσσερις τερματοφύλακες στην ομάδα των 26 παικτών του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν του επιτρεπόταν.

«Δεν είμαι σίγουρος ακόμα γιατί η FIFA δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό να το κάνουμε».